Izobraževanje o paliativni oskrbi – pristop iskanja v globino; Modul I

10.3.2023 ob 9:00 Celje Zdravje, Izobraževanja

Dom sv. Jožef Celje vabi na izobraževanja iz sklopa Moč nemoči, kjer je posebna pozornost namenjena vsebinam, ki se nanašajo na paliativno oskrbo oz. delu s hudo bolnimi in umirajočimi.

V petek, 10. marca 2023, od 9.00 do 13.00 bo v Domu sv. Jožef Celje potekalo predavanje z naslovom Paliativna oskrba – pristop iskanja v globino. Predavali bosta Marjana Bernot, koordinatorica paliativne oskrbe na Onkolškem inštitutu Ljubljana in Irena Švab Kavčič, direktorica Doma sv. Jožef Celje.

Modul I: Vloga duhovnosti v paliativnem pristopu

  • Predstavitev: prvi od treh modulov, ki so namenjeni krepitvi vloge in pomena duhovnosti in duhovne oskrbe v paliativni oskrbi. Duhovna oskrba ni le del paliativnega pristopa, ampak je njen temelj.
  • Vsebina: izmenjava mnenj in izkušenj ob predstavitvi biografije in modernega paliativnega pristopa, kot ga je uvedla Cicely Saunders. Enodnevna delavnica z aktivnim sodelovanjem in osebno refleksijo.
  • Kompetence: prepoznavanje duhovne dimenzije hudo bolnih in umirajočih, okrepitev dojemanja duhovnih potreb, duhovne bolečine in duhovne oskrbe.

Za udeležbo je potrebno poravnati prispevek, v katerega je vključena udeležba na delavnici, topli napitki in prigrizki med odmori. 

Seminar pripravljajo v sodelovanju s Slovenskim združenjem za paliativno in hospic oskrbo (SZPHO). 

Prijave do 8. marca na e-mail: [email protected].

Nadaljevanje modula I bo potekalo v drugi polovici leta 2023; modula II in III pa v naslednjih letih. Program je v postopku verifikacije. Ob sklepu bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi.


Pripete datoteke: Osnutek paliativna flyer 2023 M.pdf