Papež Frančišek se je srečal z velikim ajatolom Al-Sistanijem

6.3.2021 Irak Papež Frančišek
Foto Vatican Media Foto Vatican Media

V soboto, 6. marca 2021, drugi dan apostolskega obiska v Iraku, je bil papež Frančišek na vljudnostnem obisku pri velikem ajatolu Sayyidu Aliju Al-Husayniju Al-Sistaniju v Najafu. Direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je ob tem obisku podal izjavo za javnost.

Sveti oče je danes zjutraj srečal v Najafu velikega ajatola Sayyida Alija Al-Husaynija Al-Sistanija. Med vljudnostnim obiskom, ki je trajal okoli 45 minut je sveti oče poudaril pomembnost sodelovanja in prijateljstva med verskimi skupnostmi, saj je mogoče z gojenjem medsebojnega spoštovanja in dialoga, prispevati za dobro Iraka, regije in celotnega človeštva.

Za papeža Frančiška je bilo srečanje priložnost, da se zahvali velikemu ajatolu Al-Sistaniju, ker je skupaj s šiitsko skupnostjo med nasiljem in velikimi težavami preteklih let povzdignil glas v obrambo najslabotnejših in preganjanih ter odločno izjavil glede svetosti človeškega življenja ter pomembnosti edinosti za iraško ljudstvo.

Ob slovesu od velikega ajatola je sveti oče zagotovil svojo molitev Bogu, Stvarniku vseh za mirno in bratsko prihodnost ljubljene iraške dežele, za Srednji vzhod in za ves svet.

 

Vir: Vatican News - slovenska redakcija