Pomagajmo preživelim po potresu in cunamiju v Indoneziji

V petek, 28. septembra 2018, je otok Sulavesi v Indoneziji prizadel uničujoč potres z magnitudo 7,5. Sledil mu je cunami v mestu Palu z valovi visokimi do 6 metrov. Ekipa Karitas Indonesia – KARINA za nujno pomoč, je pred dnevi že prispela v mesto Palu, peš obiskujejo tudi zaradi potresa odrezane kraje, da bi ocenili potrebe preživelih po potresu in cunamiju. Pripravljajo mednarodni poziv za pomoč. 

Do sedaj je potrjeno, da je več kot 1.400 ljudi izgubilo življenje. Porušeni so  številni domovi družin, ceste, telekomunikacije. Preživeli nujno potrebujejo pitno vodo, hrano, še posebno za dojenčke in otroke, ustrezno bivališče in odeje ter zdravstveno oskrbo. Po podatkih Združenih narodov na otoku Sulavezi nujno pomoč potrebuje okoli 200.000 ljudi, med njimi je mnogo otrok. 

Karitas Indonezija je že začela s prvimi aktivnostmi pomoči. Na njeno prošnjo danes prihaja na otok Sulavesi nuditi zdravstveno pomoč ekipa 40 zdravnikov in drugega medicinskega osebja, ki jih je zagotovila Caritas Nemčije.  

Karitas Indonezija prosi vse organizacije Karitas po svetu, da jim pomagamo. Slovenska karitas v ta namen začenja zbirati sredstva za pomoč in vabi Slovence k solidarnosti.

Kdor bi želel pomagati lahko svoj dar prispeva na
SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 621
Namen: Potres Indonezija

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, SI.mobila, Tušmobila, Izimobila in T-2.

O situaciji v Indoneziji tudi v kratkem filmu, ki ga je pripravila Karitas: https://youtu.be/EiV3J6CRjvg.

Mag. Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas

Več informacij: [email protected], 031 344 481, 01 300 59 68