Zborovski koncert iz sklopa "Večeri v atriju" z nastopom Ljubljanskih madrigalistov

5.6.2022 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba, Kultura
Ljubljanski madrigalisti z dirigentko Klaro Maljuga Ljubljanski madrigalisti z dirigentko Klaro Maljuga

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz sklopa Večeri v atriju, na katerem bodo nastopili Ljubljanski madrigalisti in dirigentka Klara Maljuga ter na klavirju Rok Grgasović.

Koncert bo v nedeljo, 5. junija 2022, ob 19. uri v atriju Doma sv. Jožef Celje.

Začetki MEŠANEGA KOMORNEGA ZBORA LJUBLJANSKI MADRIGALISTI segajo v leto 1991. Vodil jih je umetniški vodja Matjaž Šček. V desetih letih sodelovanja so se uspešno predstavili širšemu občinstvu. Mesto zborovodje je po desetih letih prevzel Walter Lo Nigro, za njim Andreja Martinjak, Mirko Ferlan, Mateja Kališnik in Primož Malavašič. Tudi pod vodstvom ostalih dirigentov je zbor uspešno sodeloval na tekmovanjih v Mariboru, v Spittalu in drugod. Njihov pevski repertoar obsega skladbe različnih zvrsti in obdobji zborovske glasbe. Posneli so osem zgoščenk, leta 2014 pa svoj prvi videospot v sodelovanju s skladateljem Matijo Krečičem. Sezono 2017/2018 so začeli z udeležbo na regijskem tekmovanju v Zagorju, kjer so prejeli zlato z odliko, posebno priznanje za najboljšo zasedbo tek- movanja, najboljši mešani pevski zbor regijskega tekmovanja in posebno priznanje zborovodji za najboljšo izbiro sporeda. Od leta 2018 jih vodi Klara Maljuga in pod njenim vodstvom so jeseni 2020 prejeli nagrado Sozvočenja za najboljši spored v Osrednji Sloveniji. Na letošnjem mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi je zbor prejel dve zlati plaketi in bil najboljši zbor v svojih kategorijah.

KLARA MALJUGA je leta 2019 s posebno pohvalo zaključila študij zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študij zborovskega dirigiranja je začela v razredu izr. prof. Marka Vatovca in ga zaključila pri doc. Sebastjanu Vrhovniku. Na zadnjih Sozvočenjih – natečaj za tematske koncerte, je prejela nagrado za najbolje oblikovan spored osrednje-slovenske regije. Svoje znanje redno nadgrajuje z udeleževanjem na državnih in mednarodnih seminarjih za zborovske dirigente. Pevske in korepeticijske izkušnje je nabirala v več boljših slovenskih zborih pod taktirko priznanih slovenskih dirigentov.