Zahvala Nadškofiji Ljubljana za pomoč žrtvam požara na Krasu

19.11.2022 Ljubljana, Koper Dobrodelnost, Škofija Koper, Škofija Ljubljana
Foto: Arhiv Škofijska karitas Koper Foto: Arhiv Škofijska karitas Koper
V letošnjem poletju se je Kras soočil z najhujšim požarom v zgodovini Slovenije in verjamem, da je bilo v juliju in avgustu kar veliko molitev namenjenih prošnji za pomoč gasilcem, ki so se z ognjem borili ter prebivalcem kraške zemlje, ki so opazovali kako zublji požirajo vse okoli njih.

Narava je hudo opustošena, a hvala Bogu, je požar, ki je zajel več kot 2000 hektarjev slovenskega in italijanskega Krasa, prizanesel domovom in ljudem. Za sabo je pustil predvsem materialno škodo. Za pomoč pri obnovi tega, kar je ogenj vzel, se je odločila Nadškofija Ljubljana, ki je v ta namen darovala kar 25 tisoč evrov.

Sredstva je nakazala na račun Škofijske karitas Koper, ki se je zavezala, da bo z njimi pomagala tistim, ki jih je požar prizadel. Do zdaj smo med 16 družin, ki so jim pogorele bale sena, trte, oljke, sadno drevje, nasadi sivke, lesene lope z orodjem, drva za zimo … razdelili že približno polovico, ostali denar pa je shranjen na skladu za naravne nesreče, da se pokažejo še nove potrebe.

V imenu Škofijske karitas Koper ter v imenu Kraševcev Nadškofiji Ljubljana izrekamo iskreno zahvalo, da so prepoznali stisko in izkazali solidarnost s svojim darom.

Vir: Družina