10. Festival družin

17.6.2016 Otočec Družina, Mladina

Od petka, 17. do nedelje, 19. junija 2016, bo na Otočcu potekal 10. Festival družin. V petek, 17. junija, bo festival blagoslovil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran, ki bo na voljo tudi za spoved. V nedeljo pa bo ob 10. uri družinska sveta maša na prostem.

Program je namenjen prav vsem družinam, ki si želijo preživeti prijetno nedeljo ob druženju, zabavi, športnih aktivnostih, srečevanju, pogovorih in izobraževanju. Organizatorji so skušali odgovoriti na potrebe kar najširšega spektra družin. Letos so se še posebej usmerili v to, da družina dan zares doživi skupaj. Vse dejavnosti so prilagojene tako, da jih lahko počne cela družina. Prostovoljci bodo delali s starši in ne otroci. Tako bodo dosegli, da se bodo nato starši igrali s svojimi otroci.

Kaj je namen festivala?
Namen organizatorjev ni več samo, da družine preživijo pomladni vikend v sproščenem ozračju in okrepijo zaupanje v vrednost lastne družine, ampak želijo podati možnost za samouresničitev posameznika. V polnosti uresničen moški je uresničen oče in v polnosti uresničena ženska je uresničena mama. Ta občutja pa se rodijo, ko imajo starši možnost s svojimi otroci doživeti to, za kar nam v vsakdanjem življenju zmanjka časa. Medsebojna igra je nenadomestljiva! S prireditvijo želijo javnost opozoriti na pomen družine v slovenski družbi. Ne želijo idealizirati družine in družinskega življenja, saj se zavedajo, da danes mnoge družine živijo v najrazličnejših stiskah. Prepričani pa so, da vsaka družina v sebi nosi življenjski potencial, ne glede na to, kakšno izkušnjo življenja trenutno doživlja.

Vir: www.festival-druzin.si