10. obletnica Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote in Dnevnega centra za brezdomce

27.9.2016 Ljubljana Mladina, Prostovoljstvo, Redovništvo

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote in Dnevni center za brezdomce letos praznujeta deseto obletnico delovanja. V torek, 27. septembra 2016, na god zavetnika sv. Vincencija Pavelskega, so prostovoljci in zaposleni pripravili praznovanje za vse podpornike, donatorje in sodelavce, ki so bili v teh letih z njimi. Praznovanje je bilo v Študentskem domu Vincencij v Ljubljani.

Na vabilo se je odzvalo lepo število povabljenih. Med njimi so bili predstavniki FIHA, Nadškofije Ljubljana, Misijonske družbe lazaristov in redovnih skupnosti, nekaterih centrov za socialno delo in organizacij s področja brezdomstva, URI SOČA in odvetniške pisarne Sladič – Zemljak ter predstavniki nekaterih osnovnih šol, prostovoljci društva in fantje iz programa Resettlement – namestitvene podpore.

Pripravili so krajši program, kjer so predstavili preteklo delo. Najprej jih je nagovoril predsednik društva dr. Peter Žakelj in pri tem izrazil veselje in hvaležnost, da so v teh letih ostali zvesti svojemu poslanstvu in uspeli najti skupno pot s sodelavci različnih nazorov in osebnih pogledov. Poudaril je, da jih je pri tem vodil skupen interes, ki ga vsi najgloblje nosijo v sebi, najti dom, biti sprejet in ljubljen. Izrazil je svoje trdno prepričanje, da Bog vodi vsako našo pot in da se vztrajanje v dobrem tako ali drugače vedno izplača.

Program so nadaljevali s kratkim kvizom, s pomočjo katerega so predstavili vsa področja dela. Ogledali so si tudi krajši predstavitveni film o desetletnem delovanju društva. Dogodek so popestrili s petjem prostovoljcev, ki so jih spremljali mladi kitaristi iz Centra za družine Mirenski Grad.

Po uradnem delu je sledila pogostitev, ki so jo z domačimi dobrotami pripravili prostovoljci.

Ana Nuša Zavašnik


Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote
Miren 216
5291 Miren

Dnevni center za brezdomce
Plečnikov podhod 1
1000 Ljubljana
GSM: 040 753 425