17. sv. maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju 26.9.2021

26.9.2021 Srednja vas v Bohinju Molitev, Škofija Ljubljana

V Srednji vasi v Bohinju smo pri sv. maši molili za vse policiste in policistke ter ostale uslužbence policije in MNZ. Prosili smo za njihovo osebno srečo, za uspešno delo ter za dobro sodelovanje v kolektivu. Spomnili pa smo se tudi vseh pokojnih.
Pri bogoslužju so sodelovali predstavniki Evangeličanske Cerkve AV v RS in Katoliške Cerkve.

Bogoslužje je vodil stiški opat Maksimilijan File, OCist, prisotni pa so bili škof evangeličanske Cerkve Augsburške veroizpovedi v RS g. Leon Novak, namestnik vojaškega vikarja g. Milan Pregelj, tamkajšnji župnik Matjaž Zupan ter vsi trije sodelavci duhovne oskrbe v policiji.

Poleg policistov in policistk ter ostalih sodelavcev policije in MNZ, pevcev in policijskih godbenikov so bili prisotni tudi svojci pokojnih, g. Boštjan Šefic, svetovalec za nacionalno varnost v Uradu predsednika republike, ki je zastopal predsednika republike g. Boruta Pahorja, minister za notranje zadeve g. Aleš Hojs, namestnik generalnega direktorja policije g. Danijel Žibret, direktorica PU Kranj ga. Melita Močnik ter bohinjski župan g. Jože Sodja.

Po maši je bilo polaganje cvetja na grobove policistov. To dejanje je bilo hkrati tudi simbolično dejanje v odnosu do vseh ostalih pokojnih policistov, policistk ter ostalih uslužbencev policije in ministrstva, ki so pokopani drugje. Naj spomin nanje ne zbledi.

Igor Jereb, policijski vikar