18. dan posvečenega življenja

redovnici - karmeličanki redovnici - karmeličanki

Tudi v Cerkvi na Slovenskem bomo v nedeljo, 2. februarja 2014,  praznovali 18. dan posvečenega življenja. Zbrali se bomo s škofi ordinariji v posameznih škofijah in sicer:

- škofija Murska sobota:        v zavodu Marianum v Veržeju ob ob 11.30 uri;

- škofija Koper:                      v samostanki cerkvi patrov minoritov v Piranu ob 15.00 uri;

- nadškofija Ljubljana:           v župnijski cerkvi v Kosezah  ob 15.00 uri;

- nadškofija Maribor:             v župnijski cerkvi Radlje ob Dravi ob 15.00 uri;

- škofija Celje:                        v župnijski cerkvi v Petrovčah ob 15.00 uri;

- škofija Novo mesto:             v stolnici ob 10.30 uri.

Praznovanje Dneva posvečenega življenja ustreza, po besedah blaženega Janeza Pavla II. notranji nuji, da slovesneje hvalimo Boga in se mu zahvalimo za veliki dar posvečenega življenja, ki bogati in razveseljuje krščansko skupnost. Ker bo pokojni papež konec aprila razglašen za svetnika smo za geslo letošnjega 18. dneva posvečenega življenja izbrali njegovo, papeževo geslo: »TOTUS TUUS« (Ves Tvoj).

Drugi namen tega dneva je, da bi Božje ljudstvo bolj spoznalo in bolj cenilo posvečeno življenje. Člani Božjega ljudstva bi naj ta dan globlje premišljevali nauk o posvečenem življenju in ga tako bolje razumeli.

Tretji namen pa zadeva nas, Bogu posvečene osebe, in nas vabi, da bi skupaj slovesno slavili čudovita dela, ki jih Bog vrši po nas. Z jasnejšim pogledom vere naj bi odkrili žarke lepote, ki jih Duh razliva v našem načinu življenja, hkrati pa bi se naj še globlje zavedali, kako nenadomestljivo je naše poslanstvo v Cerkvi in svetu.

Poleg redovnikov in redovnic so prav vsi kristjani povabljeni, da se nam pridružijo pri sveti maši in se tako skupaj zahvalimo Bogu za dar posvečenega življenja.                                                 

                                                                                                          s. Hermina Nemšak FBS