2. tabor mariborske skavtske regije z naslovom Tak si

24.7.2013 Ptuj Mladina, Skavt

Od sobote, 20. julija 2013, naprej v Doleni pri Ptuju poteka skavtski tabor pod naslovom Tak si, kjer svoje počitnice preživlja okoli 300 mladih skavtov starih med 12 in 16 let. Skavti pod geslom tabora Kak si? Tak si. Narisan si! izpopolnjujejo svoje veščine preživetja v naravi ter preko iger spoznavajo druge mlade iz Štajerske, Korške in Prekmurja, ki radi preživljajo prosti čas v naravi.

Skavti so v soboto, 20. julija 2013, prišli na popolnoma prazen prostor in začeli s postavljanjem tabora. Do sedaj so poleg šotorov, kjer spijo, postavili svoje kuhinje, taborne zgradbe, ki zajemajo vse od pomolov do gugalnic. Delili so značilnosti svojih krajev na tržnici, ki je bila, glede na to, da skavti prihajajo iz 17 različnih krajev, zelo raznolika. Na delavnicah so jim gasilci, slikarji, režiserji, alpinisti in drugi (strokovno) predstavili svoje delo.

V torek, 23., in sredo, 24. julija 2013, skavti spoznavajo okolico Ptuja, tamkajšnje ljudi in znamenitosti. Vsem dobrim ljudem, ki jih bodo v teh vremenskih razmerah skavti prosili za vodo, se organizatorji že v naprej zahvaljujejo za gostoljubnost.

Tabor se zaključuje v petek, 26. julija 2013, ko bodo udeleženci svoje izkušnje, pridobljene na taboru, ponesli nazaj v svoje domače kraje. Do zaključka pa bodo na tabornem prostoru še naprej potekale aktivnosti.


Dodatne informacije dobite pri Urbanu Špitalu, GSM: 031/791–428, e-pošta: [email protected] ali na spletni strani: http://taksi.skavt.net/osnovne-informacije.