22. Pustna sobotna iskrica za otroke v Ugandi zbrala 133.718 evrov

10.2.2024 Ljubljana Solidarnost, Afrika

Na Radiu Ognjišče so v soorganizaciji z Misijonskim središčem Slovenije pripravili dobrodelno akcijo Pustna sobotna iskrica, na kateri so zbirali sredstva za otroke iz Ugande in misijon  Rwentobo. Do danes zjutraj so ljudje darovali 133.718 evrov.

»Bogdaj, Slovenija, pozdravljeni dobri ljudje. Ne morem verjeti, kako velika in radodarna srca premorete. Priznam, glede na vse, kar se je v zadnjem letu dogajalo v Sloveniji, nisem upala niti sanjati o takšnem uspehu dobrega dela. Ne najdem besed, ki bi zmogle opisati, kako zelo smo sestre vesele, kako neizmerno hvaležne smo za vaše darove. Komaj čakamo, da bomo lahko obljubljeno uresničile, začele graditi šolo in vam pokazale sadove vašega dela,« je povedala s. Urša Marinčič, odgovorna za gradnjo nove šole, za katero je namenjen zbrani denar.

Na vprašanje, kaj jih sedaj čaka ali so začele »urejati papirje«, bodo mojstri že zakopali prvo lopato za temelje nam je povedala: »Začele bomo graditi, saj dokumentacija, potrebna za gradnjo, v Afriki ni tako pomembna, kot, denimo, v Sloveniji. K sreči pa smo res že nekaj časa nazaj začele urejati tudi vse potrebno za pridobitev potrebne dokumentacije. Upamo, da bo Gospod poskrbel, da bomo sestre lahko naša prizadevanja nadaljevale korak za korakom. Čakamo na zadnji načrt za gradnjo, ki je v rokah bosanskega arhitekta. Zgradili bomo dvonadstropno šolo in poskrbeti moramo, da bo statika prav izračunana, da bo vse tako, kot pri takih stavbah mora biti. Misijonarke smo tako navdušeno pripovedovale o naših sanjah, da so pred dnevi prihajali na misijon in nas, ob začetku novega šolskega leta, spraševali, če je naša šola že odprta. Že odprta, pa je niti graditi še nismo začeli. Tako veliko je naše navdušenje, da se našim ljudem zdi, da zgradba že stoji. Veseli smo, da so naši poslušalci z darovi že postavili temelje tem sanjam. Vsem sestram pošiljamo lepe pozdrave, s. Urša, hvala za vse doživeto preko tvoje pripovedi, hvala za misijonarske zglede. Vse dobro vsem v Ugando! Draga Slovenija, boglonaj iz vsega srca. Hvala v mojem imenu, v imenu mojih sester in vseh naših afriških prijateljev. Zbogom, Bog živi Slovenijo!«

»Iskreno hvaležni smo tudi sodelavci Radia Ognjišče in Misijonskega središča Slovenije. Vsem vam, dragi poslušalci, vsem vam, dragi darovalci. Toplo nam je pri srcu, ker ste znova dokazali kako nam zaupate, ker vedno znova z dejanji pokažete kako dejavna je lahko ljubezen. Ponosni smo na vas, iskreno hvaležni, da vas imamo,« pa je dejal radijski voditelj in avtor oddaje Sobotna iskrica Jure Sešek.

Več na spletni strani Radia Ognjišče.