26. letni koncert zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava

11.5.2019 ob 18:00 Ljubljana Koncert, Mladina, Zavod sv. Stanislava, Cerkvena glasba, Kultura, Šola
Foto: Janez Eržen Foto: Janez Eržen

Gallusova dvorana Cankarjevega doma je bila ponovno premajhna za vse, ki so želeli prisluhniti zavodskim glasbenikom in programu, ki so ga pripravili orkester in zbori: dva osnovnošolska, pet gimnazijskih in dva študentska.

Glasbeni večer je odprl Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava. Po uvodni točki so se mu na odru pridružili gostje instrumentalisti, Mladinski zbor Osnovne šole Alojzija Šuštarja, Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije in Komorni zbor Megaron ter solista Marta Močnik Pirc (sopran) in Miha Zupanc Kovač (bariton). Pod dirigentsko taktirko Damijana Močnika so izvedli Mass of the Children skladatelja Johna Rutterja. Šlo je za prvo izvedbo te maše v polni orkestrski različici na slovenskih tleh - prvič smo jo lahko slišali že v četrtek v Novem mestu, še ena priložnost za to pa bo v četrtek, 16. maja 2019, ob 19.30 v uršulinski cerkvi sv. Trojice v Ljubljani.

Po odmoru se je predstavilo še preostalih šest zborov: Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije, Otroški pevski zbor Osnovne šole Alojzija Šuštarja, Fantovski zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije, Študentski zbor sv. Stanislava, Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije in (Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije. Njihov program je bil raznolik, od ljudskih pesmi do venčkov popularne glasbe (npr. Queen, ABBA in Disney) ter odlomkov iz muzikalov.

Po nagovoru dr. Marine Rugelj, ravnateljice Osnovne šole Alojzija Šuštarja, so vsi zbori skupaj zapeli še dve pesmi - Tam, ker sem doma in Triglav.

Podrobnejše informacije o letnem koncertu, ki je znova navdušil poslušalce, najdete na spletni strani Zavoda sv. Stanislava.