42. redovniški dan

21.9.2016 Maribor Redovništvo, KORUS
Redovniški dan v Mariboru Redovniški dan v Mariboru

V Mariboru je bil v sredo, 21.septembra, 42. redovniški dan na temo svetega leta usmiljenja. Dopoldne so bili v Zavodu Antona Martina Slomška molitev in pričevanja p. Ernesta Benka, Katarine Nzobandore in s. Emanuele Žerdin. Med pričevanji je prepeval p. Janez Ferlež. Popoldne pa so sledili peš romanje proti stolnici, peti rožni venec Božjega usmiljenja in maša. Somaševanje je vodil mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. V pridigi je spregovoril o redovniškem in duhonviškem poklicu.

Ob sprejetju Kristusovega vabila postane pot poklicanega pot Kristusovega učenca. »Bolj močno in osebno je moje doživetje Božjega dotika in poklicanosti, bolj trden je moj poklic.« Vsak poklicani pa mora odsevati veselje, da se je Bog ozrl nanj. Od takrat ne živi več zase, kakor Jezus ni živel zase, ampak za Boga in bližnjega, je povedal nadškof Cvikl in se redovnicam in redovnikom zahvalil za pričevanje v Cerkvi na Slovenskem, še posebej za služenje in pričevanje v mariborski nadškofiji.

Zaželel si je, da bi redovništvo dobilo »novo spodbudo in novo vitalnost«. Pozval je k molitvi in delu za nove duhovne, misijonarske in redovne poklice, ne sme pa se pozabiti na mlade, ki se jim je treba približati in jim ponuditi možnosti različnih poti, ki jih lahko vodijo k Bogu. Potem pa lahko računamo tudi na nove poklice, je prepričan mariborski nadškof. 


Vir: Radio Vatikan