Adventno-božične duhovne vaje v vsakdanjem življenju: »Gospod ti bo naredil hišo…« (2 Sam 7, 11)

29.11.2020 Slovenija Advent, Duhovne vaje

Sredi preizkušnje zaradi epidemije prižigamo svečke upanja in pričakujemo Luč. Lačni smo srečanja med seboj in s skrivnostnim Nekom. Kako lahko obnovimo hišo (družino, skupnost… svet) sami – in kako jo prenavlja Božič-Jezušček?

Kaj lahko k temu doprinesejo DVŽ? Vsakdanja molitev (30 min) ob svetopisemskem odlomku pomaga, da sredi sedanjega ritma korenito pogledam vase in razvijam svojo vero. Izmed štirih sten stopim v bogastvo duhovnih izkušenj med ljudmi, ko se enkrat tedensko preprosto pogovorim v skupini (preko zooma ali skypa ali …), ob tem pa se učim še poslušanja. Bolj podrobno in osebno se lahko pogovorim z usposobljenim duhovnim spremljevalcem (po telefonu, spletu ali v živo), ki mi pomaga ubrati samostojne poti razločevanja notranjih vzgibov in obračanja na Boga.

Več o metodi DVŽ na spletu Ignacijevega doma duhovnosti. Gradivo pripravlja p. Rok Bečan DJ.

Program je namenjen začetnikom in izkušenim, starim in mladim. Dobrodošle so tudi mlade družine, ki bi rade skupaj molile ob adventnem venčku in počasi skupaj postavljale jaslice. Tudi če se še nikdar niste pogovarjali o duhovnih rečeh v skupini in še preko spleta – vsi se učimo, vztrajne molitve, obotavljajočih besed in tistih par klikov.

Prijave do 1. adventne nedelje, 29. novembra 2020. Informacije in gradivo dopolnjujemo na spletni strani Ignacijevega doma; več tudi na telefon 051 613 374. Povezave na zoom srečanja skupin bodo prejeli samo prijavljeni.

Mešane vseslovenske skupine in posamezniki (prijave preko spleta):

  • srede 19.00, p. Janez Poljanšek DJ
  • petki 20.30, p. Rok Bečan DJ

Lokalne skupine, namenjene predvsem domači župniji in okolici, prijave pri voditeljih; termine in kontakte še dopolnjujemo:

  • torki 19.00-20.30, Radovljica in okolica, spremlja p. Milan Bizant DJ, koordinator Joško Fajdiga [email protected], začetek. 24. 11.
  • četrtki 18.30, Vodice in Ljubljana Dravlje, p. Rok Bečan DJ, [email protected], začetek 26. 11.
  • Mirenski grad, vodi Danica Fornazarič, 040 494 569, [email protected], začetek 27. 11.
  • Izola, vodi s. Polona Švigelj OSU
  • Ivančna Gorica, vodi Renata Strmole
  • Olimje in okolica, spremlja p. Ernest Benko OFM, vodi Marika Mikolič
  • Sele na Koroškem, spremlja Andrej Saje, koordinator Alexander Mak
  • Bolj interni skupini bosta tudi v Celju (kontakti po navadni pošti in telefonu, koordinira Cvetka Krk) in v samostanu šolskih sester v Pliberku.