“Bog človeka nikoli ne zapušča”

28.8.2016 Ljubljana Redovništvo

Pri sv. Jožefu na Poljanah je 28. avgusta 2016 potekala slovesna spominska sveta maša ob prvi obletnici smrti jezuita, p. Marijana Šefa. 

Zbrani – bilo jih je blizu 150 – so se Bogu zahvaljevali za vse, kar je dobrega storil po njem. Sveto mašo je daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ.

Pri sv. Jožefu so se zbrali ob 17. uri, ko so pričeli srečanje z adoracijo, s spovedovanjem in skupnim prepevanjem duhovnih pesmi. O veličini p. Marijana so govorila številna pričevanja zbranih, njegovo življenje pa bi lahko strnili v prizadevanje za svobodo vsakega Božjega otroka, kot mu jo je že v začetku določil Bog. Pri sveti maši ob 18. uri je uvodoma spregovoril p. Ivan Platovnjak, direktor Zavoda sv. Ignacija. Izrazil je hvaležnost, da smo lahko zbrani pri sveti maši, ki je skupna zahvala Bogu za patra Marijana Šefa, čigar spomin je živ v vsakem izmed nas. Kot je povedal, je v pokojnem sobratu najbolj občudoval krepost ponižnega služenja. 

Nadškof Cvikl je p. Šefa opisal kot človeka molitve, tistega, ki je začutil stisko sočloveka in je vedel, da mu more pomagati le Božji zdravnik. “To je bil naš p. Marijan, blizu so mu bili trpeči in ubogi, pa naj si je bilo tu v Sloveniji ali v Sarajevu. Njegovo nesebično služenje je še danes živo znamenje njegove bližine, njegove vedrine, vse to pa je temeljilo na njegovi veri, da Bog človeka nikoli ne zapušča, ampak da mu je blizu tudi v najtežjih trenutkih, ” je dejal nadškof Cvikl. 

Jezuiti so ob tej priložnosti predstavili tudi Sklad p. Marijana Šefa, ki je namenjen pomoči študentom iz finančno šibkejših okolij, študentom, ki si želijo ne samo študirati, ampak tudi osebnostno rasti in zoreti v osebnosti, kakršna je bil pokojni p. Marijan Šef, ki ga je Gospod z zemeljskega presadil na nebeški vrt pred natanko letom dni. 

 

Zavod sv. Ignacija
Ulica stare pravde 11
1000 Ljubljana
[email protected]
tel. +386 (0)1 438 39 81