Četrti kongres slovenskih humanitarnih organizacij

17.10.2013 Novo mesto Karitas, Prostovoljstvo, Solidarnost

V prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto na naslovu Na Loko 2 v Novem mestu bo v četrtek, 17. oktobra 2013, potekal četrti kongres slovenskih humanitarnih organizacij. Slovensko karitas bodo zastopali Alojzij Štefan, Peter Tomažič in Gregor Vidic.

Organizator dogodka je Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) skupaj z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Kongres je namenjen organizacijam, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo, in drugi zainteresirani javnosti. Namen kongresa, ki bo potekal na mednarodni dan boja proti revščini, je opozoriti na probleme revščine in socialne izključenosti v Sloveniji ter na nepogrešljivo vlogo humanitarnih organizacij pri blaženju socialnih stisk in težav, tudi takih, ki bi morale biti v celoti dolžnost socialne države.

Organizatorji želijo opozoriti na pomembnost vzpostavitve boljših pogojev za delovanje humanitarnih organizacij. Srečanje bo tudi priložnost za mreženje humanitarnih organizacij in izmenjavo izkušenj ter dobrih praks. Na kongresu bodo že drugič podelili najvišja priznanja za humanitarne delavce, kipec dobrote ter priznanja NFHOS za večletno delo na humanitarnem področju.

Program