Dan družine na Mirenskem Gradu

23.3.2018 Mirenski Grad Dobrodelnost, Družina, Mladina, Prostovoljstvo
Foto: Katja Kovšca Foto: Katja Kovšca

V petek, 23. marca 2018, so na Mirenskem Gradu praznovali Dan družine pod letošnjim geslom društva Vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo!

Zbrala se je pisana druščina: najmlajši, malo večji otroci, prostovoljci, starši pa tudi dedki in babice. Glavni namen je bil, da skupaj praznujejo materinski dan, ki so ga razširili na dan družine.

Otroci so staršem pripravili nekaj posebnega. S skladbami, ki so jih skupaj zapeli in recitacijami, ki so jih otroci deklamirali, so jim zaupali česa se doma najbolj veselijo, kaj so se od odraslih naučili, pri katerem domačem opravilu radi pomagajo, s kom najraje delijo svoje veselje ali žalost in česa si najbolj želijo.

Simpatične pesmice so bile sad mnogih pogovorov med otroki in prostovoljci na učni pomoči. Ob koščku kruha in marmeladi so se namreč pet tednov pogovarjali o tem, kaj pomeni vztrajati, biti skupaj in se boriti. Vse to pa z namenom, da bi zaživeli v veselju! Zaživeli takrat, ko se nam ne da učiti, ko najraje ne bi ubogali, ko smo slabe volje…

Starši so otroške nastope in razmišljanja spremljali z zadovoljnimi nasmeški in skušali ugibati, kaj so otroci pripovedovali prostovoljcem ob popoldnevih. Ko so se nasmejali temu ali onemu komentarju in ugotavljali, da imajo doma enake težave kot na Gradu, je bilo ozračje prav domače. Zato so staršem svetovali, naj do velike noči in še naprej tudi doma skupaj glasno vzklikajo: Vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo!

Dogodek so sklenili z zakusko in kramljanjem, predvsem pa z željo, da bi še naprej ostajali skupaj, se borili in vztrajali na poti do veselja v naših družinah in prijateljstvih.

 

Marjana Batistič