Dejavnosti ob sklepu šolskega leta 2011/2012 v katoliških gimnazijah

22.6.2012 Cerkev na Slovenskem Katoliška šola, Mladina
Fotografija vseh dijakov Gimnazije Želimlje v šolskem letu 2009/2010 - Vir Gimnazija Želimlje Fotografija vseh dijakov Gimnazije Želimlje v šolskem letu 2009/2010 - Vir Gimnazija Želimlje

Ob sklepu šolskega leta so dijakinje in dijaki katoliških gimnazij v Sloveniji prejeli spričevala in priznanja ter se pri mašah Bogu zahvalili za preteklo šolsko leto.

Na Gimnaziji Želimlje so v četrtek, 21. junija 2012, pripravili zanimivo zaključno prireditev, na kateri se je vsak oddelek dijakov predstavil s krajšim nastopom. Na prireditvi so bili predstavljeni rezultati tekmovanj iz znanj ter razglašeni najboljši športniki. Zadnji dan pouka je bil zaznamovan z obiskom novega predstavnika ustanovitelja Gimnazije, salezijanskega inšpektorja mag. Janeza Potočnika.

Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška in Dijaški dom Antona Martina Slomška sta ob sklepu pouka pripravila mašo, ki jo je v petek, 22. junija 2012, v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru daroval direktor Zavoda A. M. Slomška dr. Ivan Janez Štuhec. Po maši je v dvorani Zavoda potekala slavnostna akademija, po njej pa je sledila podelitev spričeval po posameznih razredih.

Na Škofijski gimnaziji Vipava (ŠGV) je v petek, 22. junija 2012, v športni dvorani potekala prireditev, na kateri so dijaki prejeli zlata priznanja ŠGV. Predstavniki CIRIUS Vipava so izrekli zahvalo dijakom, ki so se štiri leta dejavno udejstvovali na področju prostovoljstva pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Dijaki in vodstvo šole so ob tej priložnosti izrekli tudi dobrodošlico dosedanjemu koprskemu škofu msgr. Metodu Pirihu, ki bo kot upokojeni škof stanoval v sklopu dijaškega doma ŠGV. Dijaki so bili dosegli dober uspeh. Pozitivnih dijakov je bilo 93,95 %, dijaki četrtega letnika so dosegli 100 % uspeh, prvi trije letniki pa so presegli 90 % uspeh. Glede na število vpisanih dijakov v šolskem letu, je 27,52 % dijakov doseglo odličen šolski uspeh.


Dodatne informacije dobite na sedežih posameznih gimnazij.