Deseta dobrodelna radijska oddaja pustna Sobotna iskrica

18.2.2012 Ljubljana

Radio Ognjišče bo letos prvič skupaj s Škofijsko Karitas Koper organiziral pustno Sobotno iskrico. Javna izvedba otroške radijske oddaje bo potekala v soboto, 18. februarja 2012, od 11.30 dalje v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Sodelavci in soustvarjalci bodo projekt izpeljali že deseto leto zapored.

Darove, ki jih bodo letos zbrali na dobrodelnem pustnem plesu, bodo v sodelovanju s Škofijsko Karitas Koper namenili za potrebe Bolnišnice za invalidno mladino v Stari Gori pri Gorici. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu opreme za sobo za umirjanje.

Na pustno soboto, 18. februarja 2012, bodo zbiranje sredstev s pomočjo radijskih valov in telefonskega darovanja, začeli ob 9.00. Radijski program bo do 14.00 v celoti namenjen dobrodelni akciji.

Najlepše posamezne maškare, pa tudi najbolj izvirne družinske in skupinske maske bodo nagradili. Za zabavo, glasbo in ples bodo letos poskrbeli Čuki, plesalke Plesnega mesta in Jan kvintet.

V času prireditve bodo ohranili dosedanjo tradicijo, kar pomeni, da bodo udeleženci ob podpori pokroviteljev in darovalcev prišli do slastnih krofov, pijače in drugih pustnih presenečenj. Zbrani darovi bodo prav tako namenjeni za potrebe specializirane bolnišnice.

V preteklih letih so sredstva, zbrana v tovrstnih projektih v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije, posredovali za pomoč slovenskim misijonarjem po svetu (z eno izjemo). Med drugim so poleg večje količine riža kupili buldožer za ravnanje poti na Madagaskarju, zgradili šolo v Kambodži, obnovili medicinski center in kupili čolne v Amazoniji. Pomagali so potrebnim v Zambiji in Kongu, nazadnje pa lani v Ruandi in Burundiju.


Besedilo je pripravil Alen Salihović z Radia Ognjišče, ki je na voljo tudi za dodatne informacije, GSM: 051/685–661, e-pošta: [email protected].