Dobrodelna pobuda Svetopisemske družbe Slovenije

29.1.2012 Ljubljana

Nedeljo Svetega pisma bomo letos obeleževali 29. januarja 2012. Svetopisemska družba Slovenije ob tej priložnosti skupaj s kristjani iz različnih Cerkva pripravlja dobrodelno pobudo za otroke v Albaniji z naslovom Pustite otroke k meni.

Otroci in mladi iz najrevnejših slojev albanske družbe bodo brezplačno prejeli mladinska Sveta pisma in ostalo biblično literaturo.

Vrhunec dogajanja bo dobrodelni dogodek, ki bo v nedeljo, 29. januarja 2012, ob 19.00, potekal v Antonovem domu na Tržaški cesti 85 na Viču v Ljubljani. Nastopila bosta Zbor svetega Nikolaja iz Litije ter mladinski pevski zbor Pala. Posebna gosta večera bosta zastopnik Združenih svetopisemskih družb Alan Kember, ki bo predstavil delo svetopisemskih družb po svetu ter generalni tajnik Svetopisemske družbe v Albaniji Altin Hysi. Dogodku bo sledilo družabno srečanje.


Več informacij o dobrodelni pobudi

Dobrodelna pobuda Pustite otroke k meni je nastala v sodelovanju med slovensko in albansko svetopisemsko družbo zaradi potreb, ki nastajajo pri delu z otroki in mladimi. Albanska svetopisemska družba ugotavlja, da je petsto let turške nadvlade in petdeset let komunističnega primeža, v okviru katerega je bilo vsakršno versko udejstvovanje prepovedano, v njihovi deželi zapustilo opustošenje vrednostnega sistema. Danes se Albanija kot večinsko muslimanska država počasi razvija, pri čemer prebivalstvo marsikje pesti velika stopnja revščine, posebej v primerjavi z deželami, ki jo obkrožajo. Šele na začetku devetdesetih let preteklega stoletja se je tam prvič pojavila priložnost za dejavno oznanjevanje evangelija, ki ga duhovno lačni ljudje sprejemajo z veseljem in odprtostjo.

Generalni tajnik Altin Hysi pravi, da sedanji zgodovinski trenutek predstavlja priložnost, ki je ne smejo zamuditi in poudarja, da so za evangeljsko oznanilo še posebej odprti otroci in mladi. Z mladimi dela tudi notredamka s. Slavka Cekuta iz Slovenije, ki v mestu Elbasan vodi misijon za dekleta brez staršev. Cekutova meni, da je za dekleta, ki nikoli niso izkusila starševske ljubezni, toliko pomembneje, da se v obdobju odraščanja srečajo z oznanilom Božje ljubezni in brezpogojnega sprejemanja. Veselí se, da bodo v okviru dobrodelne pobude Pustite otroke k meni tudi njena dekleta deležna svetopisemske literature.

Svetopisemska družba v Albaniji vsako leto pripravi in razdeli približno 3.000 izvodov tovrstne literature. Letos želijo misijon še okrepiti in zato potrebujejo pomoč. Tudi tisti, ki se dobrodelnega dogodka na Viču ne bodo udeležili, bodo pobudo lahko podprli. Informativno gradivo bodo prejele vse večje župnije po Sloveniji.


Besedilo je pripravil in posredoval gospod Benjamin Siter, ki je na voljo za dodatne informacije, GSM: 040/980–891, e-naslov: [email protected].