Draga mladih 2014

29.8.2014 ob 16:30 Opčine pri Trstu Zamejci in izseljenci, Izobraževanje , Mladina

 

Vabilo

V petek, 29. avgusta 2014, bo v parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu v sklopu 49. študijskih dnevov Draga 2014 potekala Draga mladih 2014 pod geslom V svet(u) z možgani.

V petek, 29. avgusta, ob 16.30 bo Draga mladih v parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu potekala v slogu dinamičnega salona, v katerem se bodo mladi pogovarjali s tremi uglednimi predavatelji, z njimi delili mnenja in nasvete na račun teme, ki je vsem nam dobro poznana, a morda premalo raziskana. Nekoč so ji pravili beg možganov, danes lahko govorimo o njihovi, torej naši mobilnosti. Gostje bodo izvedenka za zahtevne zaposlitve dr. Alenka Stanič, slovenski diplomat dr. Valentin Inzko in goriški pesnik dr. David Bandelj. Kratkim uvodnim posegom bo sledila obširna debata v obliki aktivnih vprašanj in predlogov.

Pod naslovom V svet(u) z možgani bodo spregovorili o tem, kako odhajati v svet v iskanju študijskih, življenjskih in delovnih izkušenj, kako se vračati z dušo in razumom ter kako ustvariti pogoje za to, da bi intelektualni in delovni potencial ohranili doma.

Dodatne informacije dobite pri Jerneju Ščeku po tel. št. 0039/338/7659–709 ali po e-pošti na naslovu [email protected].