Drugo evropsko srečanje študentov v Rimu

28.4.2012 Rim, Italija Evropa, Mladina, Srečanje
Mednarodno srečanje mladine - foto - Ana Tulipan Mednarodno srečanje mladine - foto - Ana Tulipan

V Rimu bo med 28. aprilom in 1. majem 2012 potekalo drugo evropsko srečanje študentov pod geslom: Mladi v akciji – vloga študentov pri gradnji novega humanizma, ki ga organizirajo Vikariat za univerzitetno pastoralo v Vatikanu, Ministrstvo za vzgojo, univerzo in raziskovanje Republike Italije ter Svet evropskih škofovskih konferenc. Iz Slovenije se ga bo pod vodstvom študentskega duhovnika mag. Klemena Svetelja udeležilo 30 študentk in študentov.

Namen dogodka je spodbuditi mlade k poglobljeni refleksiji o sedanjem stanju v Evropi ter v spodbujanju aktivnega sooblikovanja prihodnosti. Pri tem ima velik pomen izmenjava mnenj in različnih izkušenj, ki jih mladi prinašajo s seboj z različnih dežel Evrope.

Poleg predavanj bodo imeli udeleženci možnost sodelovati v različnih delavnicah na temo Študenti pred novimi izzivi na področju: kulture, družbene ureditve, ekonomskih procesov, komunikacije, znanstvenega raziskovanja in tehnologije.

Udeleženci se bodo v nedeljo, 29. aprila 2012 v papeški baziliki Sv. Pavla zunaj obzidja udeležili razglasitve Giuseppeja Toniola (1845–1918) za blaženega.


Dodatne informacije dobite pri Klemenu Svetelju na sedežu Univerzitetne pastorale na Poljanski cesti 4 v Ljubljani, tel. 01/420–47–70, GSM: 041/874–577, e-naslov: [email protected] oz. na spletni strani www.unipas.si/.