Družine Aninega sklada se bodo zbrale na tradicionalnem poletnem druženju v Dolenjskih Toplicah

24.7.2016 Dolenjske Toplice Družina, Mladina, Srečanje

Ustanova Anin sklad, ki združuje družine z več otroki, vabi v nedeljo, 24. julija 2016, dobrotnike in podpornike na poletno srečanje družin. To bo "Na jasi v zeleni katedrali" v centru v Dolenjskih Toplic. Srečanje bo potekalo pod geslom "Pričakujem... Vendar pozabljam." Program se bo začel ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik. Maši bo sledilo kopanje v odprtem bazenu, aktivnosti s športnimi animatorji, voden pohod po gozdni učni poti in druge dejavnosti. Letošnje že 18. druženje v Dolenjskih Toplicah bo znova povezalo več sto ljudi.

18 let, 350 družin z več kot 2200 otroki iz vseh slovenskih škofij, je povezanih v veliko družino družin Aninega sklada, ki se srečuje dvakrat letno, spomladi in poleti, si med seboj pomaga in veseli, izmenjuje izkušnje in načrtuje. "Vedno znova in znova nas žene želja, da bi družinam lahko omogočili še več aktivnosti, ki bi se jih sicer radi udeleževali, pa nimajo možnosti zaradi premajhnih dohodkov," poudarja predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc in dodaja, da je veliko truda vloženega v delo in pomoč družinam.

Zadnja leta sicer upada število dobrotnikov, zato so tovrstna srečanja, na katera povabimo tudi dobrotnike in podpornike lepa priložnost, da tisti, ki darujejo spoznajo družine Aninega sklada. Se z njimi pogovorijo, izmenjajo izkušnje in tudi neposredno vidijo, komu darujejo.

O geslu srečanja "Pričakujem... Vendar pozabljam." je Marija Šterbenc povedala: "Gospod, pričakujem velika presenečenja, izpolnitev želja, srečo… Pozabljam pa, da samo v veri Vate dobiva moje pričakovanje smisel. Gospod, neučakan/a sem, hrepenenja imam velika, zahteven/na sem, pozabljam pa, da samo v upanju Nate dobiva moje pričakovanje pogum in vztrajnost..."

Program srečanja:
- 9.00 - 10.00 zbiranje
- 10.00 sv. maša; Janez Potočnik
- 11.30 kosilo
- 12.15 sestanek s starši
- 13.00 bazen in druge športne igre (nogomet, nordijska hoja, badminton, sprehod po trim stezi ali preprost pogovor v zavetju gozdička vse do piknik menija
- 17:00 Pokaži kaj znaš - družine se predstavijo

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številkah (št. niso za objavo v mediju) 051 390 787 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc).