Družine Aninega sklada se bodo zbrale na tradicionalnem spomladanskem srečanju v Šentjakobu ob Savi

22.4.2017 Ljubljana - Šentjakob ob Savi Družina, Izobraževanje , Mladina

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto, 22. aprila 2017, v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin.

Srečanje je namenjeno druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanjem za starše. Kako pomembni so za vzgojo vrednot družina, okolica in družba bo spregovorila dr. Katarina Kompan Erzar. Srečanje se bo začelo ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval odgovorni urednik Ognjišča mag. Božo Rustja. Z družinami se bo srečala tudi Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Letos nas bo povezalo geslo Vincencijevega leta »Tujec sem bil in ste me sprejeli«.

Predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc je pred srečanjem opozorila, da tovrstna druženja vedno znova potrjujejo zavedanje, "kako zelo so pomembni medsebojni odnosi, kako zelo so za otroke pomembni vzorci, ki jih pridobivajo otroci v rani mladosti v družini. Kadar so odnosi zdravi, se v družini razvijejo sposobnosti (talenti), ki jih otroci nosijo v sebi. Zato se poleg skrbi za materialno pomoč družinam trudimo, da staršem nudimo tudi pomoč pri vzgoji otrok". 

Ustanova Anin sklad si že od leta 1998 prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so naše finančne možnosti v zadnjih letih precej omejene. Pomagamo na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravljamo tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, so takšna druženja za družine z več otroki eden od prijetnejših trenutkov.

Izjava predsednice uprave Aninega sklada Marije Šterbenc o težavah s katerimi se srečujejo družine z več otroki bo predvidoma ob 12.30 v prireditvenem šotoru oziroma po sklepu dogajanja, ki se bo začelo ob 12. uri.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številki 051 317 533 (Marija Šterbenc), na dan prireditve pa prosim pokličite 031 459 486 (Anja Celarec).

Alen Salihović 


Program srečanja:

10:00 - Sveta maša v župnijski cerkvi, daroval jo bo mag. Božo Rustja - zahvalili se bomo za vse prejete milosti v minulih mesecih ter prosili za ohranitev družine v prihodnosti. Spomnili se bomo tudi vseh dobrotnikov in donatorjev.

12:00 - Predstavitev karizme sv. Vincencija Pavelskega s kratko igro - nagovor in pozdrav predsednice uprave Aninega sklada Marija Šterbenc ter varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer

13:00 - Predavanje za starše: Dr. Katarina Kompan Erzar (Študijsko-raziskovalni center za družino Ljubljana) - Kako pomembni so za vzgojo vrednot družina, okolica in družba? V tem času otroci in mladina se bodo udeležili delavnic na katerih bodo spoznavali življenje in delo sv. Vincencija.


Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.