Družine Aninega sklada se veselijo novega nadškofa in vabijo k molitvi

4.10.2014 Ljubljana Škofija Ljubljana

Ustanova Anin sklad se je razveselila današnje novice, da je papež Frančišek za ljubljanskega nadškofa metropolita imenoval predsednika strokovno-nadzornega odbora Ustanove Anin sklad in predstojnika Konference redovnih ustanov Slovenije p. Staneta Zoreta.

Predsednica uprave Aninega sklada, ustanove, ki pomaga družinam z več otroki Marija Šterbenc je v imenu vseh družin zapisala: "Novica, da je papež Frančišek za novega ljubljanskega nadškofa imenoval p. Staneta Zoreta, nas je presenetila. Poznamo ga po njegovi globoki duhovnosti, po njegovem očetovskem in skrbnem odnosu do ljudi, družin in težav s katerimi se srečujejo. Poznamo ga po njegovi delavnosti, stalni razpoložljivosti za druge in vidnem izžarevanju veselja v poklicu, ki si ga je izbral, biti duhovnik, redovnik - frančiškan. V nekem intervjuju je pred kratkim izjavil: "Bog deluje tudi po dogodkih in ljudeh…." Tudi to imenovanje lahko tako razumemo. Anin sklad je s tem dobil dodatno podporo, dodatnega "zaveznika", ki nas bo še naprej spremljal z očetovsko skrbjo in molitvijo, v to smo prepričani.

Resnično lahko rečemo, da smo dobili pastirja v pravem pomenu besede. Kajti v času, v kakršnem zdaj živimo, v času ko se Slovenija na nek način duši v problemih, ki jih je treba reševati najprej na način, da znamo prisluhniti drug drugemu, da znamo videti drug drugega, da zmoremo pomagati drug drugemu, ne da bi zato iskali ali pričakovali plačila ali druge ugodnosti, je PASTIR kot je p. Stane Zore, nujno potreben. P. Stanetu želimo božjega blagoslova in moči v novi službi ter se mu iskreno zahvaljujemo za vso skrb, ki jo je izkazal družinam Aninega sklada."

 

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številkah 051 685 661 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc).