Duhovne vaje za babice in dedke v Domu duhovnosti Kančevci

11.5.2012 Kančevci Družina, Duhovne vaje
Dom duhovnosti Kančevci Dom duhovnosti Kančevci

V Domu duhovnosti Kančevci bodo od petka, 11. do nedelje, 13. maja 2012, potekale duhovne vaje za babice in dedke, ki jih bo vodila dr. Marija Sraka. Udeleženci bodo v okviru pripravljenega programa odkrivali svoje mesto in svojo poklicanost v družini. Babice in dedki niso le stari starši, pač pa imajo pomembno vlogo tako v odnosu do svojih otrok, kot tudi do vnukov. Tudi vloga starega starševstva skriva v sebi različne pasti, na drugi strani pa nenadomestljive priložnosti.

Papež Janez Pavel II. je v Apostolskem pismu o družini zapisal: »V načrtu Boga stvarnika in odrešenika najde družina ne le svojo 'identiteto', se pravi to, kar 'je', temveč tudi svoje 'poslanstvo', to, kar more in mora 'storiti'. Bog kliče družino, da v zgodovini izpolnjuje naloge, ki izvirajo iz njenega lastnega bistva in sodijo v njeno dinamiko in bivanjski razvoj. Vsaka družina odkriva in najde sama v sebi poziv, ki ga ni mogoče preslišati in ki hkrati označuje njeno dostojanstvo in odgovornost: Družina, 'postani' to, 'kar si'!« (čl. 17)


Dodatne informacije dobite v Domu duhovnosti Kančevci, tel. 02/554–10–78, GSM: 041/780–109 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].