Duhovne vaje za molivce, ki molijo za duhovne poklice in družine

24.5.2013 Kančevci Duhovni program
Dom duhovnosti Kančevci Dom duhovnosti Kančevci

V Domu duhovnosti Kančevci bodo od petka, 24. do nedelje, 26. maja 2013, potekale duhovne vaje za vse, ki molijo za duhovne poklice in družine, vodili pa jih bodo bratje kapucini.

V Cerkvi na Slovenskem obstajajo različne pobude in skupnosti, ki molijo za duhovne poklice, nekateri tudi za družine. Njihovi člani so povabljeni, da bi skupaj preživeli nekaj dni, molili v ta namen in se o molitvi tudi pogovarjali ter si delili izkušnje.

Jezus je s postavitvijo zakramentov svetega reda in svetega zakona pokazal temeljni področji človekove poklicanosti: v duhovni poklic ali v zakonsko življenje, to je v ustanovitev družine. V Cerkvi, kjer se zakramenta delita in kjer se obhajajo redovne zaobljube, Kristus z mladim človekom sklepa zavezo. Z njo mu izkazuje veliko zaupanje in ga pošilja, naj z Božjo pomočjo uresniči, k čemur je poklican.

V našem času se srečujemo z dejstvom, da je gledanje na življenje kot na poklicanost pri mladih, kakor tudi pri mnogih odraslih, negativno (o)vrednoteno. Namesto o poklicanosti govorimo o karieri, dosežkih in uspešnosti. Splošno družbeno ozračje ni naklonjeno odločanju za družinsko življenje oz. ustanavljanju družine, še manj pa odločitvi za duhovni poklic oz. Bogu posvečeno življenje.

Odkrivamo, da je najprej potrebno nekaj narediti, da bomo dobre družine in duhovne poklice bolj cenili. Prvi korak vidimo v molitvi za mlade na življenjskih razpotjih in širše okoliščine, v katere so postavljeni.

Na duhovne vaje lahko pride kdor koli, posebej pa so povabljeni še člani molitvenih zvez: molitvena naveza za dobre družine in duhovne poklice, ŽRV, Rože ŽRV, molitvena zveza za duhovne poklice (MZDP), …


Dodatne informacije dobite v Domu duhovnosti Kančevci po tel. št. 02/554–11–38 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].