Duhovno-počitniški dnevi za starejše 2024

14.7.2024 ob 18:00 Dom sv. Jožef Celje, Plečnikova ulica 29 Duhovne vaje
Tradicionalni duhovno-počitniški dnevi za starejše pri sv. Jožefu nad Celjem Tradicionalni duhovno-počitniški dnevi za starejše pri sv. Jožefu nad Celjem

Dom sv. Jožef Celje (Plečnikova ulica 29) vabi na tradicionalne duhovno-počitniške dneve, v letošnjem letu v dveh terminih.

Tradicionalne počitnice za starejše z duhovno in prostočasno vsebino ter romanji v okoliške kraje. Priložnost za duhovno poglobljeno in sproščeno druženje med seboj kakor tudi s sodelavci in stanovalci Doma sv. Jožef. Letošnje srečanje bo še na poseben način povezano z romanji, zato smo izbrali vodilo: »Duša le pojdi z mano!« Razmišljali in pogovarjali se bomo o romanju kot enem izmed sestavnih delov naše vere. Slovenci imamo, podobno kot ostali evropski narodi izredno bogato tradicijo romanj, naši hribi in doline so posejane z romarskimi cerkvami in znamenji … Kaj je torej tisto, kar človeka nagovori, da se poda na romarsko pot? In nenazadnje, naša cerkev sv. Jožefa je bila pred stoletji postavljena kot zaobljubljena cerkev, kamor ves ta čas romajo romarji in verniki … Dopoldanski nagovori bodo torej prepleteni z razmišljanji in vsebinami, povezanimi z romanji, v popoldnevih, pa se bomo, kot veleva naša tradicija, tudi sami podali na romarsko pot.

Prvi termin je od nedelje, 14., do četrtka, 18. julija 2024. Voditelji: sodelavci Doma sv. Jožef. Začetek ob 18.00, sklep s kosilom.

Prosimo za prijave do 12. julija (059-073-800 ali [email protected]).

Drugi termin od nedelje, 28. julija, do četrtka, 1. avgusta 2024. Voditelji: sodelavci Doma sv. Jožef. Začetek ob 18.00, sklep s kosilom.

Prosimo za prijave do 26. julija (059-073-800 ali [email protected]).