Priročnik kako učinkovito reševati spore: Stori prvi korak

10.9.2021 Slovenija Knjižne novosti, Kultura

V družini, v službi, med sosedi, v javnem in političnem prostoru – povsod naše odnose zastrupljajo navidezno nerešljivi konflikti. Kljub najboljšim namenom pogosto tragično uidejo nadzoru. Poraženi nasprotniki pa so le tleča žerjavica sovraštva. Če smo v tej nevarni igri pripravljeni tvegati »vnaprejšnji vložek«, lahko po jasno začrtanih stopnjah in preizkušenih metodah stopimo iz začaranega kroga proti trajnemu sožitju. Z izpolnjenim smislom lahko namreč iz vsakega spora vsi izstopimo kot zmagovalci.

Stori prvi korak je poljuden priročnik, ki lahko učinkovito pomaga reševati spore tako med šolarji, partnerjema v intimnem odnosu in zagrenjenimi sorodniki kot med sodelavci v večjih ali manjših kolektivih, političnimi tekmeci v koalicijskih pogajanjih in nenazadnje med sprtimi narodi, ki stoletja ostajajo na nasprotnih okopih.

Kot v spremni besedi dodaja dr. Jože Ramovš, gre za knjigo, ki lahko koristi in spremeni življenje prav vsakemu človeku. Slovencem kot narodu pa bi jo morali predpisati skoraj na recept.

Informacije in naročila: Celjska Mohorjeva družba, Prešernova 23, 3000 Celje, 03 490 14 20, [email protected], www.mohorjeva.org


Pripete datoteke:

Lucas-Elisabeth_Stori-prvi-korak_2021_PL.pdf