Evropski forum za mlade 2013 – Rio v Čenstohovi

23.7.2013 Čenstohova, Poljska Mladina, Srečanje

Katoliška Skupnost Emanuel in nadškofija Čenstohova v Čenstohovi na Poljskem med 23. in 28. julijem 2013 organizirata Evropski forum za mlade 2013 – Rio v Čenstohovi. Srečanje bo pod geslom »Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence!« (Mt 28,19) potekalo hkrati s svetovnim dnevom mladih v Rio de Janeiru v Braziliji. Organizatorji želijo vzdušje svetovnega dneva mladih približati tistim, ki se zaradi oddaljenosti srečanja v Južni Ameriki ne bodo mogli udeležiti.

V Čenstohovi se bodo zbrali mladi med 16. in 30. letom starosti z vseh koncev Evrope, da bi odkrivali in raziskovali vero. V program bodo vključene plesne, dramske, pevske in evangelizacijske delavnice, ki jih bodo vodili učitelji in pridigarji z vsega sveta. Zvrstila se bodo pričevanja mladih. Na kraju dogodka se nahaja romarski oltar Črne Matere Božje. Tam je največji kip Janeza Pavla II. na svetu.


Dodatne informacije dobite po e-pošti na naslovu [email protected] ali na spletni strani. Mladi, ki bi med 20. in 29. julijem 2013 želeli sodelovati kot prostovoljci, dodatne informacije dobijo na priloženi povezavi.