Hotiza – križev pot

9.3.2014 Hotiza Škofija Murska Sobota
Molitev križevega pota na Hotizi vodi Župnija Dobrovnik Molitev križevega pota na Hotizi vodi Župnija Dobrovnik

Na 1. postno nedeljo, 9. marca 2014, je križev pot na Hotizi pripravila Župnija Dobrovnik.
Na Hotizi, kjer se je začela mučeniška pot Božjega služabnika Danijela Halasa, so se sredi sončnega popoldneva zbrali številni romarji iz domače župnije in iz okoliških župnij (Lendava, Dobrovnik, Velika Polana, Odranci, Beltinci), verniki s Pertoče, ki so se pod vodstvom župnika Jožeta Vinkoviča pripeljali z avtobusom, in skupina romarjev iz župnije Svetega Petra v Ljubljani, ravno tako z avtobusom. Križev pot ob zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa je vodila Župnija Dobrovnik. Za zbrano molitev je poskrbel dobrovniški župnik mag. Simon Štihec, z branjem, petjem in na druge načine so sodelovali dobrovniški verniki. Ker je Dobrovnik dvojezična župnija, se je ob molitvi in pesmi v slovenskem jeziku slišala tudi molitev in pesem v madžarščini.
Ob sklepu križevega pota pri rokavu reke Mure se je vsem sodelujočim zahvalil Lojze Kozar in spomnil na Božjega služabnika Danijela Halasa, ki je na tem kraju daroval svoje življenje. Domači župnik Viljem Kovač je predstavil dogajanje tistega 16. marca 1945 in romarjem od drugod na kratko predstavil Hotizo.
Na Hotizi bo molitev križevega pota vsako postno nedeljo ob 15. uri, razen 16. marca, na dan mučeniške smrti Božjega služabnika Danijela Halasa, ko bo križev pot ob 15. uri v Kotu v Župniji Lendava v spominskem parku Danijela Halasa.
Božji služabnik Danijel Halas nas s svojo mučeniško smrtjo vabi, da vztrajno in pogumno hodimo po poti, ki vodi v življenje, da delamo dobro in slavimo Boga.
 

Fotografije

Poročilo je pripravil lendavski dekan Lojze Kozar ml.

Foto: Klavdija Dominko

 

Več informacij prejmete na Pastoralni službi Škofije Murska Sobota, e-naslov: [email protected]