Izid nove zgoščenke za otroke Hvalospev in predstavitveni koncert

17.6.2018 ob 10:00 Cirkovce Cerkvena glasba, Duhovno gibanje, Mladi

Nova zgoščenka Hvalospev prinaša 10 novih duhovnih skladbic za otroške zbore: priredbe psalmov, ki jih otroci radi prepevajo ob različnih priložnostih.

Te dni je pri založbi Emanuel izšla nova zgoščenka za otroke Hvalospev. Gre za zgoščenko, ki zapolnjuje vrzel v slovenskem prostoru, saj se zborovodje otroških zborov pogosto znajdejo pred dilemo, katero pesem izbrati za psalm pri sveti maši. Na novi zgoščenki je 10 svežih uglasbitev psalmov. Nabor je raznolik in pokriva različna obdobja v cerkvenem letu. Besedila so nekoliko prirejena, da si jih otroci lažje zapomnijo. Glasba je v celoti avtorska. 

Priredbe svetopisemskih psalmov z zgoščenke Hvalospev radi prepevajo večji in manjši otroci pri bogoslužjih, na izletih, duhovnih srečanjih, oratorijih, doma in še kje. Prelepe melodije in pozitivna besedila dvigajo duha in so lahko doživeta molitev. Vse Božje otroke spodbujajo k dobremu in jih opogumljajo na poti v nebesa. 

Zgoščenko Hvalospev je posnel otroški pevski zbor Lučke iz župnije Cirkovce pod vodstvom zborovodkinje Mateje Gojkošek Orthaber, ki je pobudnica in nosilka projekta. 

Lučke vabijo na predstavitveni koncert, ki bo v nedeljo, 17. junija 2018, ob 11. uri v župnijski cerkvi v Cirkovcah. Zbor bo najprej prepeval pri sveti maši ob 10.00. 

Več informacij: Založba Emanuel, [email protected]. 031 705 792