Izjava po srečanju prefekta Kongregacije za katoliško vzgojo z ministrom za izobraževanje, znanost in šport

Foto: Tatjana Splichal Foto: Tatjana Splichal

V petek, 29. novembra 2019, se je na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport(MIZŠ) prefekt Kongregacije za katoliško vzgojo, nj. eminenca kardinal Giuseppe Versaldi, sestal z ministrom Jernejem Pikalom.

Kardinal Versaldi se je v pogovoru z ministrom Pikalom najprej zahvalil za vso podporo, ki jo država namenja delovanju katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanov, ter izpostavil njihov pomen. Ob tem je visoki gost poudaril tudi vlogo teološkega študija v Sloveniji, ki letos obhaja 400 let svojega delovanja, in izrazil podporo celoviti ureditvi zasebnega katoliškega šolstva tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Kardinala Versaldija so na omenjenem srečanju spremljali apostolski nuncij v Republiki Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich in ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore.

Kardinal Versaldi se je v okviru svojega obiska v Sloveniji udeležil slovesne akademije ob 100. obletnici Teološke fakultete UL, ki je bila 28. novembra 2019 v Slovenski filharmoniji, ter se srečal s slovenskimi škofi in predstavniki katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Ob tem se je sestal tudi z vodstvom Zavoda sv. Stanislava in se seznanil z delovanjem te največje katoliške vzgojno-izobraževalne ustanove v Sloveniji.

 

Dr. David Kraner,
tiskovni predstavnik SŠK