Izjava Škofijske Karitas Celje ob Tednu Karitas 2018

28.11.2018 Škofija Celje Škofija Celje, Karitas

V Sloveniji obeležujemo Teden Karitas. V sredo, 28. novembra 2018, bo v Celju tradicionalni koncert Klic dobrote, za pomoč družinam v stiski. Dopoldne, ob 11.00, bo na Ponikvi romanje sodelavk in sodelavcev Karitas iz vse Slovenije, nato ob 14.00 uri skupno kosilo na Celjskem sejmu. 

Škofijska Karitas Celje seob Tednu Karitas iskreno zahvaljuje vsem prostovoljcem in sodelavcem za požrtvovalnost in nesebično služenje ubogim. Iskreno smo hvaležni vsem, ki svoje sposobnosti, znanja, in čas tako velikodušno razdajate soljudem v stiski. Posebej danes, ko vsi tožimo, da nam kar naprej zmanjkuje časa, je pomembno povedati, da imajo sodelavke in sodelavci Karitas čas za druge in da so v naših prostorih dobrodošli vsi, ki potrebujejo pomoč, nasvet ali samo prijazno besedo.

Iskreno se zahvaljujemo dobrotnikom in donatorjem, ki podpirate naše delo s svojimi darovi in donacijami. Hvala za zaupanje in naklonjenost. Tudi v prihodnje se bomo trudili za odgovorno ravnanje z vašimi prispevki, v korist ljudi v stiski. 

Hvala vsem sofinancerjem naših programov, fundaciji FIHO, ESS, MDDSZEM in OP MPO, NIJZ, ZRSZ, programu evropskega čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija - Avstrija, MO Celje in Velenje, občini Žalec in drugim občinam, ki podpirate delo župnijskih Karitas. Še posebej smo veseli in ponosni, da je v okviru sklada za financiranje in razvoj nevladnih organizacij naše projekte s subvencijo zaposlitve letos prvič podprlo tudi MJU. 

Hvala tudi vsem uporabnikom naših programov in storitev za zaupanjein skupno prehojeno pot. Obljubljamo vam pomoč in podporo tudi v prihodnje in se zahvaljujemo, da se tudi sami trudite narediti tisto, kar trenutno zmorete za rešitev vaših stisk.

Naj nas Teden Karitas utrdi v medsebojnem spoštovanju in opogumi za dobroto.

Dodatne informacije in pojasnila:

Matej Pirnat, GSM: 051 658 133, e-mail: [email protected]