Izjava za javnost kard. Franca Rodeta

28.8.2012
kard. Franc Rode kard. Franc Rode

Časnik Delo z dne 28. avgusta 2012 v prispevku z naslovom »Razkrivamo: Peter S. upa, da bo Rode privolil v test očetovstva« nadaljuje objavljane izmišljenih ali polresničnih trditev, o katerih je prvič govoril v izdaji z dne 6. avgusta 2012 pod naslovom »Zaklenjena rajska vrata«. Ker izmišljene trditve žalijo in napadajo moje dobro ime, sem še isti dan, takoj po prvi objavi, zahteval preklic trditev, a je mojo zahtevo po preklicu uredništvo zavrnilo.

Kakor se lahko vsak prepriča, temelji članek na govoricah, na navedbah neimenovanih virov in na domnevah gospoda Petra S., od katerega nisem osebno nikdar prejel zahteve po preverjanju sorodstvene povezave. Mati imenovanega gospoda je navedbo o očetovstvu odločno zanikala. Ponavljam, da je zgodba neresnična in me prikazuje v neresnični luči. Prijateljstva izpred skoraj petdesetih let z gospo, ki o njej prispevek z dne 28. avgusta govori, ne tajim, ostro pa zanikam vse trditve o prelomitvi duhovniškega celibata in o domnevnem očetovstvu.

Kakor sem napovedal v prvi zahtevi po preklicu neresničnih trditev, bom v obrambo svojega dobrega imena uporabil vsa pravna sredstva, zato pooblaščam odvetniško hišo Zidar-Klemenčič, da sproži in vodi vse potrebne postopke za zaščito mojega dobrega imena in časti. Verjamem, da bo postopek pokazal neutemeljenost in neresničnost zapisa v časniku Delo.

 

kard. Franc Rode