Izobraževalni večer Škofijske karitas Ljubljana o paliativni oskrbi umirajočih

11.5.2023 ob 17:00 Ljubljana Življenje, Izobraževanje , Karitas
Gostja večera bo medicinska sestra in teologinja s. Emanuela Žerdin - Foto: Družina Gostja večera bo medicinska sestra in teologinja s. Emanuela Žerdin - Foto: Družina

Škofijska karitas Ljubljana v četrtek, 11. maja 2023, vabi na tradicionalni izobraževalni večer, ki bo potekal na Brezjah, v dvorani nad zakristijo bazilike, s pričetkom ob 17. uri.

Gostja večera bo medicinska sestra in teologinja s. Emanuela Žerdin, ki bo spregovorila na temo Minljivost me uči živeti  –  paliativna oskrba umirajočih.

Na predavanju bo izpostavila naslednje vsebine:

  • Ko se znajdemo na začetku konca življenjske poti, pogosto mislimo, da se ne da ničesar več narediti. A prav takrat potrebujemo največ pomoči, bližine in sočutja!
  • Paliativna oskrba je res kot »plašč«, ki nam lajša težave – predvsem bolečino in vse ostale omejitve, ki jih prinaša bolezen, starost, odhajanje. Takrat se odpre veliko področje oskrbe, kjer tako bolnik kot njegovi spremljevalci lahko naredijo veliko dobrega - na telesnem in duhovnem področju, na medsebojnih odnosih in zorenju človeške osebe. Zato je paliativa področje, ki nas uči sprejemanja življenja takšnega, kot je - krhkega, minljivega, a neskončno dragocenega in lepega.

Škofijska karitas Ljubljana