Izobraževalno srečanje Škofijske karitas Ljubljana

Fotografija je z lanskoletnega srečanja - Foto: Škofijska karitas Ljubljana Fotografija je z lanskoletnega srečanja - Foto: Škofijska karitas Ljubljana

Izobraževalno srečanje Škofijske karitas Ljubljana bo v soboto, 19. januarja 2019, od 9. do 13. ure, v Antonovem domu, v župniji Ljubljana-Vič.

Srečanje bo potekalo po naslednjem dnevnem redu:

  • 9.00 – 9.10: Uvodni pozdrav in molitev, g. Marko Čižman
  • 9.10 – 9.30: Glasbeni nastop članov Okteta Raskovec
  • 9.30 – 10.30: Predavanje dr. Tanje RepičSlavič z naslovom: Ukradeno otroštvo

Kratka napoved vsebine predavanja:
Ni res, da kar ne vemo, ne boli. Ravno obratno - kar ne vemo, je potlačeno in nezavedno, še močneje vpliva in vodi naše življenje, predvsem nerazrešena boleča preteklost. Zato bomo na predavanju govorili o tem, kako lahko rane iz preteklosti, predvsem spolne zlorabe in nasilje zaznamujejo naše odnose, doživljanje sebe in življenje nasploh. Četudi tega nikdar človek ne doživi, pa se zagotovo srečuje z ljudmi, ki so globoko ranjeni in neizmerno hvaležni, če dobijo sočuten odziv sočloveka.

  • 10.30 – 11.00: Odmor za prigrizek
  • 11.00 – 12.30: Delavnice z naslovom: Jaz v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti

Vsebina delavnic:
V delavnicah se bomo podali skozi preteklost, sedanjost in prihodnost. Sprehodili se bomo skozi otroštvo in se poskušali spomniti, kaj smo kot otroci najbolj pogrešali, za kaj smo najbolj hvaležni. V sedanjosti bomo poiskali, kaj nas kot osebo najbolj opredeljuje. Kdo sem, kako bi me drugi opisali, kako delujem v odnosih. Za konec pa si bomo postavili cilje in opisali pot, kako priti do njih.

  • 12.30 – 12.45: Ključni poudarki študijskega dne, dr. Tanja Repič Slavič
  • 12.45 – 13.00  Predstavitev projekta SOPAAndreja Ošlaj

 

Jože Kern
Generalni tajnik Škofijske karitas Ljubljana