Izšla je prva letošnja številka revij Božja beseda danes, ki je posvečena molitvi

12.4.2024 Slovenija Molitev, Sveto pismo

Izšla je nova, prva letošnja številka revije Božja beseda danes.

Revija je s pričujočo številko vstopila v četrto desetletje svojega obstoja. V skladu s papeževo razglasitvijo leta 2024 kot leta molitve, smo novo številko tematsko posvetili svetopisemskemu pogledu na molitev. »Vir in gonilna sila naše molitve je Božja beseda, ki nas vsak dan želi nagovoriti in se z nami pogovarjati – moliti k Stvarniku in Odrešeniku,« poudari škof Maksimilijan Matjaž v svojem prispevku Z apostolom Pavlom v šoli molitve

Številka odstira različne poglede na molitev skozi svetopisemske avtorje, cerkvene očete, papeža in druge. Gost prve številke je upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek. Poleg rednih sodelavcev (Gregor Čušin, Maksimilijan Matjaž, Alan Tedeško, Snežna Večko, Jan Dominik Bogataj) se predstavi tudi nekaj novih (Janez Jeromen ml., Matej Metlikovič, Igor Korošec, Andraž Arko, biblična skupina Damask).

Revija izhaja trikrat letno. Naslednja številka bo izšla v (poznih) poletnih dneh, zadnja pa okoli božiča (s temama: »vojna in mir«, »umetna inteligenca«, »apatičnost sodobnega kristjana«).

Predogled nove številke – in celotno kazalo z naslovi vseh prispevkov – si lahko ogledate na tej povezavi.
Revijo lahko naročite na spletni strani: https://biblicnogibanje.si/