Jazz večer v atriju: Nina Strnad in Jaka Kopač

30.8.2015 ob 19:00 Atrij Doma sv. Jožef Celje, Plečnikova 29 Dom sv. Jožef, Kultura
Vabljeni na jazz večer v atriju Vabljeni na jazz večer v atriju

Koncert iz sklopa "Večer v atriju" – jazz v instrumentalu in vokalu; Jaka Kopač z instrumentalisti in Nino Strnad

Vabljeni na peti koncert iz sklopa "Večeri v atriju" v letu 2015, ko bomo prisluhnili saksofonistu Jaki Kopaču in izvrstni slovenski jazz vokalistki Nini Strnad ter Mihu Korenu na bas kitari, Gašperju Bertonclju na tolkalih in Blažu Jurjevčiču na klavirju.
Nina Strnad je mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno solo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur in se kasneje solala na prestiz- ni ameriski fakulteti New Sčhool for Jazz and Contemporary Musič v New Yorku. V preteklosti se je preizkusala v petju mno- gih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoz- navna kot ena najbolj obetavnih sloven- skih jazz vokalistk.
Med drugim je sodelovala s Hanno Pre- uss, Big Bandom RTV Slovenija, Big Ban- dom DOM, Jazz sačral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chiččo), zasedbo Budapest
Bar, Petrom Miheličem, Primozem Grasičem, Howardom T. Curti- som, Juretom Puklom in Urosem Peričem. Kot solistka je nastopila na različnih festivalih po Sloveniji in v tujini, na primer Dzjezz Celje, festival Bled, Jazz na Gornjem trgu, Festival Velenje, BT River of Musič, Ausseer Jazzfruhling, Bonaire Heineken Jazz Festival.
V letu 2009 je na 4. drzavnem srečanju big bandov in plesnih orkes- trov prejela priznanje za najboljso solistko. V istem letu je z Big ban- dom DOM v zivo posnela plosčo "Moj Piran" z jazz standardi, ki je bila izdana pri Žalozbi kaset in plosč RTV Slovenija. Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Ceskem, Slovaskem, v Nemčiji in Avstriji. Leta 2012 je na olimpijskem festivalu BT River of Musič v Londonu zasto- pala Slovenijo. Nina trenutno z različnimi projekti nastopa v Sloveni- ji in tujini.

Nedelja, 30. avgusta 2015, ob 19. uri, v atriju Doma sv. Jožef

Vstop prost - VABLJENI!


Pripete datoteke:

Večer v atriju, Nina Strnad, Jaka Kopač 2015_plakat.pdf