"Jezus Explosion" v Don Boskovem centru v Mariboru

V soboto, 17. junija 2017, je v Don Boskovem centru v Mariboru potekal Jezus Explosion.

Polna cerkev sv. Janeza Boska, otroci, družine, mladi, odrasli in ostareli, duhovniki in redovnice, bogoslovci, ljudje od blizu in daleč (celo iz Floride in Tridnidada) ... vse to govori o univerzalnosti Jezusovega sporočila, gesla prve eksplozije „Pojdite po vsem svetu in oznanjute evangelij.“

Slavljenje s skupino Svetnik in gosti iz karibov, odlični nagovori očeta Iana Taylorja in Cirila Čuša, ter z gosti Janezom Potočnikom, predstojnikom salezijancev in nenazadnje še z obiskom mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla so dali dnevu poseben pečat. Dopoldan je bil v znamenju slavljenja in poslušanja in osredinjen s sveto mašo. Popoldan se je začel s slavljenjem in nagovorom in adoracijo z dotikom, kjer se je vsak posameznik lahko z dotikom zaustavil ob Jezusu in molil. Vse to se je prelilo v molitev nad posamezniki, ki so pred Gospoda prinašali svoje stiske in težave, trpljenje in rane in prosili za ozdravitev. Sklepno dejanje tega dne so bile besede nadškofa Cvikla in blagoslov.

Velik obisk in odziv po dogodku pa samo priča o potrebnosti srečanja z Jezusom, danes v eksploziji navdušenja, jutri morda v bolezni in v pomoči bližnjemu.

Gašper M. Otrin SDB