Julijski Halasov shod v Veliki Polani

21.7.2012 Velika Polana Škofija Murska Sobota
Foto Klavdija Dominko Foto Klavdija Dominko

V soboto, 21. julija 2012, je v župnijski cerkvi v Veliki Polani potekal Halasov romarski shod, ki ga je vodil župnik župnije Gornji Petrovci Dejan Horvat.

Župnik Horvat je v pridigi izpostavil Jezusovo preudarno in modro ravnanje, kakor je ravnal tudi Božji služabnik Danijel Halas. Nato je zbrane spodbudil, da bi se v molitvi obračali k Svetemu Duhu in prosili za dar preudarnosti in življenjske modrosti. Shoda se je udeležil tudi novomašnik celjske škofije Ivan Šumljak in zbranim podel novomašni blagoslov. Kakor običajno je tudi tokrat po maši sledil sprevod vernikov na pokopališče do groba Božjega služabnika, kjer so molili za njegovo beatifikacijo. Vztrajnost vernikov v molitvi, ki se vsak mesec udeležujejo romarskih shodov, potrjuje, da so prepričani v svetost, ki jo je Danijel Halas izkazal z zglednim življenjem in mučeniško smrtjo.

 

Molitev za Halasovo beatifikacijo: http://www.skofija-sobota.si/molitev-za-beatifikacijo

Opis Halasova romarske poti: http://www.skofija-sobota.si/halasova-romarska-pot

Poročilo je pripravil Lojze Kozar ml., avtorica fotografij pa je Klavdija Dominko.


Dodatne informacije dobite pri Klavdiji Dominko na Pastoralni službi Škofije Murska Sobota na Gregorčičevi ulici 4 v Murski Soboti, tel: 0590/80–617, e-naslov: [email protected] ali na spletni strani: www.skofija-sobota.si.