Katehetski simpozij 2022: Digitalna doba – izziv katehezi

14.2.2022 Cerkev v Sloveniji Cerkev v Sloveniji, Izobraževanje , Kateheza
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

52. katehetski simpozij z naslovom Digitalna doba – izziv katehezi bo potekal v spletni obliki 14., 15. in 16. februarja 2022, vsak dan od 19.00 do 21.30 (aplikacija Zoom).

V tokratnih srečanjih bomo skupaj razmišljali o spremembah, ki jih v naše življenje in delovanje prinaša digitalni svet. O temeljnih izhodiščih digitalne dobe in njenem vplivu na družbo, kulturo in vzgojne procese bo spregovoril dr. Roman Globokar. Nato se bomo v predavanju nevrologa dr. Zvezdana Pirtoška ustavili ob sodobnih raziskavah o možganih – kako se njihova struktura spreminja v času digitalizacije in kakšen vpliv ima to na naše razmišljanje in ravnanje. Simpozijske večere bomo sklenili s predavanjem dr. Janeza Vodičarja, ki bo pridobljena spoznanja umestil v polje katehetskega dela. Skupaj bomo iskali poti kateheze v sodobnem svetu. Kateri izzivi so pred nami in kako odgovarjamo nanje? 

Katehetskemu simpoziju bo sledil še katehetski dan (ali več dni), povezan s sinodalnim dogajanjem, ki se bo odvilo po posameznih škofijah v živo. 

Prijave in več informacij: [email protected]; 031/312 110; sku.rkc.si
Slovenski katehetski urad