Katoliška karizmatična prenova organizira seminar za izlitje Svetega Duha

11.4.2024 Postojna Sveti duh, Izobraževanje , Molitev

Katoliška karizmatična prenova pri župnijski cerkvi sv. Štefana na Vilharjevi ulici 2 v Postojni organizira seminar za izlitje Svetega Duha, s pričetkom 11. 4. 2024 ob 19.45 in bo potekal sedem zaporednih četrtkov.

Seminar nas iz tedna v teden vodi h globljemu osebnemu odnosu z Jezusom. Učimo se prepoznavati Božje dotike in odpiramo srca za milostne darove, ki jih bomo prejeli ob molitvi za izlitje Svetega Duha.

Isti Sveti Duh, ki je na Binkoštni dan napolnil apostole in prve kristjane z gorečnostjo, deluje danes z enako močjo in želi vstopiti v naše življenje, če mu le hočemo odpreti srce in ga sprejeti v veri. Njegovo delovanje spoznamo po oživljeni zavesti, da je Jezus Kristus naš edini Odrešenik, učlovečena Božja Beseda, ki nas vodi k izviru žive vode, k resnični svobodi in k pravemu, dejavnemu krščanskemu življenju.

Na seminarju za izlitje Svetega Duha vstopamo v spoznanje najbolj vzvišene resnice našega življenja – da smo Božji, Jezusovi, in da nas On sam vabi v oseben odnos z Njim, saj hrepeni po vsakem od nas. Učimo se prepuščati delovanju Svetega Duha v svojem življenju, okušati njegovo navzočnost in delovanje v nas in po nas.

Ob začetku vsakega srečanja s slavilno molitvijo svoj pogled in srca dvigamo k Bogu in se tako odpiramo za prejem milosti. Sledi poučevanje, ki gradi naše razumevanje bistva krščanskega življenja, ki je osredinjeno v Jezusu Kristusu, našem Odrešeniku. Na vsakem srečanju svojo izkušnjo podelijo pričevalci, ki so v življenju že izkusili moč delovanja Svetega Duha in nam zaupajo, kaj je Gospod zanje čudovitega storil in kako jim je spremenil življenje. V nadaljevanju ob delu v skupinicah poglobimo spoznano in se pripravimo na osebno molitev, ki nas bo izgrajevala skozi ves teden do prihodnjega srečanja. V pomoč pri osebni molitvi je knjižica »Seminarji življenja v Duhu«, ki jo prejmemo ob začetku seminarja.

Na šestem srečanju je vsak udeleženec deležen individualne molitve za izlitje Svetega Duha (krst v Svetem Duhu). Izlitje Svetega Duha je dar, je milost osebnega srečanja z živim Bogom. Ob tej molitvi gre za osebni korak prenove in spreobrnjenja ter svoje zavestne izročitve Bogu, ki lahko spreminja našo notranjost, nas ozdravlja in osvobaja vseh navezanosti, predsodkov, sebičnosti, napuha, obsojanja, neodpuščanja … Z novo močjo v nas zaživijo sadovi Svetega Duha: ljubezen, modrost, veselje, mir, moč, potrpežljivost, dobrotljivost, zvestoba, vednost ...  Molitev pogosto spremlja pojav karizem, kot so prejem daru molitve v jezikih (glosolalija), dar podob, preroške besede, dar vednosti in spoznanja ter drugi.

Seminar je namenjen vsem in je brezplačen, zaželjeni pa so prostovoljni prispevki. Če v srcu prepoznavate vzgib, da bi se seminarja udeležili, vas spodbujamo, da se odzovete. Prisrčno dobrodošli!