Klic dobrote 2019 – dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

27.11.2019 Slovenija Karitas, Dobrodelnost, Cerkev v Sloveniji

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 29. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski, ki bo v sredo, 27. novembra 2019, ob 20.00 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v letošnjem letu potekal pod geslom »Dobro iz vsakega srca« in ga bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. 

Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Z besedami in glasbo bomo odpirali srca k dobroti za sočloveka in prinašali toplino v domove Slovenskih družin, ki so v stiski.

Na dobrodelnem koncertu bodo ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica nastopili: Pia Brodnik, Nadia Ternifi, Manca Hribar, Petra Stopar, Mojca Bitenc Križaj, Lea Bartha Pesek, Maja Krevs, Irena Vrčkovnik, Lea Likar, Monika Avsenik, Marjan Bunič, Ivan Hudnik, Gregor Ravnik , Gregor Avsenik, Kvatropirci, Oktet Žetev, Ans. Saša Avsenik, Robert Smolnikar trio.

Scenarij msgr. Franci Trstenjak in režija Tomaž Švigelj. To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala s.Romana Kocjančič. V letu 2018 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 171.043,00EUR. Zbrana sredstva na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote so vsako leto namenjena za materialno pomoč, ki jo na Karitas prejema več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. Misel gospe, ki je prejela pomoč: »Najlepše se vam zahvaljujem za vašo pomoč. Plačali ste mi položnice za zdravstveno zavarovanje. Sedaj bom vsaj brez strahu šla k zdravniku. Še enkrat najlepša hvala, ker ste mi v težkih trenutkih pomagali.«

Pri pripravi in izvedbi dobrodelnem koncerta sodeluje tudi skoraj 130 mladih prostovoljcev, ki na tak način izražajo sočutje in konkretno solidarnosti z ljudmi v stiski. Na sami prireditvi in pri pripravah sodeluje 45 mladih prostovoljcev iz YoungCaritas (Karitas mladih v Sloveniji), Srednje zdravstvene šole Celje in lokalnih skavtov. V studiu v Ljubljani bo telefone dvigovalo 83 skavtov in ostalih mladih prostovoljcev.

Gledalci se boste lahko v sredo, 27.11.2019 preko celega dneva in v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo na telefonsko številko 01 472 00 11. S svojim prispevkom boste družinam pomagali, da bodo lažje prenašale težave ter dobile možnost za človeka vrednejše življenje. S koncertom se želimo zahvaliti tudi darovalcem Karitas za njihovo solidarnost preko celega leta.

Podatki za nakazila na TRR:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR :SI56 0214 0001 5556 761

Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: 00 3514
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca je, da skupaj pomagamo.

Slovenska karitas