Koncert iz sklopa Glasba na hribu z Jonasom Herzogom

13.5.2022 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba, Kultura

Koncert iz sklopa Glasba na hribu bo v petek, 13. maja 2022, ob 19. uri v cerkvi sv. Jožefa Celje. Nastopa Jonas Herzog.

V soboto, 14. maja 2022, od 9.30 do 16.00 bo Jonas Herzog vodil seminar za organiste.

Za udeležbo na seminarju je potrebna predhodna prijava na: 059-073-800 ali preko e-pošte: [email protected]. Ob prihodu je potrebno poravnati prispevek za seminar.

Jonas Herzog se je rodil leta 1980 in odraščal v Nussbaumenu v Švici. Prvih lekcij orgel se je učil pri Andreasu Wittwerju. Nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo v Zürichu - orgle s Petrom Reichertom (pedagoška diploma) in pri Stefan Johannes Bleicherju (koncert - in solist diploma) in nato študiral zborovsko dirigiranje pri Beat Schäfer (diploma iz kantorstva). Nadaljeval z intenzivnim študijem organologije. Je glavni organist pri sv. Martinu Baar in organist na pokopališču Rosenberg v Winterthuru. Je pobudnik in vodja projekta "Ehrendingerstrasse cerkvenih koncertov". Vsakoletni številni koncerti kot solist in komorni glasbenik. Sodeluje s priznanimi umetniki in ansambli. Koncerti s Stefanom Müllerjem (Duo Tastologie.ch) na različnih glasbilih s tipkami. Je tudi orgelski svetovalec. Dirigent različnih pevskih zborov v Aargau in Zürichu. Prejemnik nagrade Kiwanis Music Prize za orgle v Zürichu. Posnel je že več zgoščenk in radijskih posnetkov.