Koncert iz sklopa 'Večeri v atriju' v Domu sv. Jožef Celje

14.7.2024 ob 19:00 Dom sv. Jožef Celje, Plečnikova ulica 29 Kultura

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz sklopa "Večeri v atriju"

Jana Kvas s prijatelji instrumentalisti pripravlja koncert "Celjski portreti, koncert lastnih šansonov o grofovsko-knežji rodovini."

Koncert bo v nedeljo, 14. julija, ob 19. uri, v atriju Doma sv. Jožef (v primeru slabega vremena v Kardinalovi dvorani).

Vstop je prost - prostovoljni prispevki - vabljeni!

Jana Kvas je magistrica književnosti, avtorica in soavtorica številnih srednješolskih učbenikov in sodelavka državnih ustanov, ki skrbijo za razvoj šolstva. Za svoje inovativno delo na izobraževalnem področju je prejela Kumerdejevo priznanje. Ukvarja se z literarnim, glasbenim in likovnim ustvarjanjem. Za svoje šansone piše besedila in glasbo ter jih tudi vokalno izvaja. Izdala je zgoščenko Celjski portreti, na kateri je mit o likih celjske knežje rodovine obarvan z intimo sodobnega posameznika. Te pesmi so v njenem prevodu izšle tudi v nemščini. S svojimi skladbami je doslej nastopala na festivalih Slovenski šanson, na samostojnih koncertih, literarnih večerih in drugih kulturnih prireditvah različnih ustanov oz. društev. Občinstvu se predstavlja tudi s francoskimi šansoni. Najbolj znane od tistih, s katerimi se je proslavila njena vzornica Edith Piaf, in nekaj drugih legendarnih pesmi te zvrsti je prepesnila v slovenščino.

Karl Kvas, bas kitarist, je igral v skupinah Spomini, Grofje Celjski in Štajerska mornarica.

Matjaž Krušič, harmonikar, je bil član skupine Journal in učitelj harmonike v glasbenem studiu ZAC.

Miro Ulrych, kitarist, je bil član skupin Spomini, Celeia, Vokali, Plamen in Journal, igra še v ansamblu Blue velvet.


Pripete datoteke:

Večer šansonov Jana Kvas, julij, 2024.pdf