Koncert: škofjeloški orkester Amadeo

28.8.2016 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Kultura
Orkester Amadeo Orkester Amadeo

Dom sv. Jožef Celje vabi na avgustovski večer v atriju, ko bomo gostili škofjeloški orkester Amadeo pod vodstvom dirigenta Tilena Drakslerja. Koncert bo v nedeljo, 28. avgusta, ob 19. uri, v atriju Doma sv. Jožef Celje. Vstop prost.

Pred tremi let ustanovljeni škofjeloški orkester AMADEO, ki deluje pod umetniškim vodstvom Tilna Drakslerja, si je za svojega zaščitnika vzel skladatelja in genija W. A. Mozarta. Slednje ni naključje, saj je glavni namen sestava poustvarjanje kvalitetne in iskrene glasbe velikih mojstrov, ki uspe dvigovati človeškega duha in obenem predstavlja izjemno iztočnico ter obilo priložnosti mladim profesionalnim glasbenikom po udejstvovanju znotraj in izven meja slovenskega kulturnega prostora. V njem igrajo študentje in diplomiranci Akademije za glasbo v Ljubljani, Deželnega konservatorija za glasbo iz Celovca, Dunaja, Gradca, člani RTV simfoničnega orkestra…

Premierni koncert so izvedli v dvorani Sokolskega doma Škofje Loke, v sklopu Mednarodnega cikla. Orkestru sta se kot solista pridružila profesor Akademije za glasbo v Ljubljani, violist Franc Avsenek in profesor na Akademiji za glasbo v Puli, harmonikar Igor Krizman. Leta 2013 so pripravili Božični koncert v Ljubljani z mlado sopranistko, ki se trenutno nahaja na študiju v Nemčiji, Lizo Šparovec in koncert baročne glasbe v Kristalnem abonmaju v Škofji Loki s sopranistko Marto Močnik-Pirc. V letu 2014 so meddrugim snovali projekt “Med sliko in glasbo”, ki je združil glasbenike in slikarje škofjeloškega področja s katerim so se v letu 2015 predstavili tudi v Freisingu.

Tilen Draksler (Celje, 1986). Klavir se je s sedmimi leti začel učiti na Glasbeni šoli Celje pri prof. Brini Zupančič. S študijem na srednji stopnji je nadaljeval pri prof. Jeleni Dukić Segečić in zadnje leto pri spec. prof. Veroniki Hauptman. Diplomiral je v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič, svoj podiplomski študij pa je nadaljeval na “Budapest Music Franz Liszt Academy” v Budmipeštu (Madžarska) pod mentorstvom prof. Laszla Baranyaya. Trenutno študira dirigiranje pod mentorstvom prof. Andreja Ožbalta. Bilo mu je podeljeno občinsko priznanje župana občine Celje za kulturne dosežke. Sodeloval je v dokumentarnih snemanjih o skladateljema Risto Savinu in Janku Ravniku. Bil je glavni glasbeni gost v projektu “Wir glauben all an einem Gott” v Italiji, je idejni vodja in voditelj dogodkov “Klasicna glasba za otroke” na osnovnih šolah in mednarodnega cikla koncertov z orkestrom “Peneča klasika”. Igral je kot član Sud Europäische Junge Philharmonie v Nemčiji, Godalnega orkestra glasbene šole Celje in kot solist z Domžalskim simfoničnim orkestrom, Godalnim orkestrom Škofja Loka (Arseia), Univerzitetnim pihalnim orkestrom Ljubljana in na otvoritvenem koncertu skupine The Stroy.


Pripete datoteke:

Orkester Amadeo, večer v atriju, avgust, plakat 2016.pdf