Kresovanje s praznikom domovine

24.6.2019 ob 18:30 Celje Dom sv. Jožef, Kultura
Kresovanje na Jožefovem hribu nad Celjem Kresovanje na Jožefovem hribu nad Celjem

Dom sv. Jožef Celje vabi na kresovanje ob dnevu državnosti s Prifarskimi muzikanti, ki bo v ponedeljek, 24. junija 2019.

Ob 18.30 bo sveta maša za domovino, sledilo bo ljudsko rajanje ter ob 21.00 pozdrav domovini s slavnostnim govornikom podžupanom Mestne občine Celje Vladimirjem Ljubkom, Pihalno Godbo Svetina, Župnijskim zborom, dekliško skupino Jožefinke, Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef ter Fantje z Jožefovega hriba.

Težko si predstavljamo začetek poletja brez našega kresovanja, ko se ob ljudskem običaju in prazniku domovine povežemo med seboj kot zlepa ne. Vedno znova tudi s tem pripomoremo k ustvarjalnosti naših mladih, saj je izkupiček namenjen prav temu in tako združujemo prijetno, ljudsko s koristnim. To kresovanje bo še posebej zanimivo, saj bodo z nami Prifarski muzikanti, katerih melos prihaja iz krajev, kjer je ta običaj še izraziteje doma, Bele krajine in Kostelskega. Seveda pa bodo spet naši pevci, starejši in mlajši vseh skupin tisti, ki bodo oblikovali akademijo. Tudi brez Godbe na pihala s Svetine ne bo šlo. Prifarci pa bodo s skupinico izmed sebe poskrbeli, da bomo lahko tudi zaplesali.

Izkupiček srečelova in prireditve je namenjen uprizoritvi  misterija “Veliki oder sveta”.

Vstop prost.

Več informacij na spletni strani:
http://www.jozef.si/kresovanje-ob-dnevu-drzavnosti-s-srecelovom-in-z-veselico/