Krištofova nedelja 2016

24.7.2016 Cerkev na Slovenskem Akcija, Misijon
Blagoslov vozil na Krištofovo nedeljo - Foto Družina Blagoslov vozil na Krištofovo nedeljo - Foto Družina

V nedeljo, 24. julija 2016, bo v Cerkvi na Slovenskem Krištofova nedelja. Ta dan običajno poteka misijonska akcija Miva, ki jo zaznamuje prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Geslo vsakoletne akcije je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti! – Z veseljem darujem – življenja rešujem!

Ustanova Miva – Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne Mive ter že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in laže vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.

MIVA Slovenija je v lanskem letu omogočila 31-tim misijonskim postajam uresničenje 34-tih projektov v skupni vrednosti 572.805,60 €.

»Srečno pot vam MIVA želi – naj Bog blagoslavlja vse vaše poti.«

 

Misijonsko središče Slovenije in MIVA Slovenija