Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

21.7.2013 Cerkev na Slovenskem Misijon, Misijonar

V Cerkvi na Slovenskem bomo v nedeljo, 21. julija 2013, praznovali Krištofovo nedeljo, ki jo zaznamuje misijonska akcija Miva. Po slovenskih župnijah ta dan običajno potekata prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Geslo akcije je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti! – Z veseljem darujem – življenja rešujem!

V akciji vozniki sodelujejo tako, da za vsak srečno prevoženi kilometer darujejo desetino centa. Tisti, ki se bodo odločili za blagoslov avtomobila ali dar, bodo prejeli spominsko podobico in nalepko.

Ustanova Miva – Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne Mive ter že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Verniki in ljudje dobre volje so z akcijo Miva povabljeni k solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok k pouku, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo cerkva, šol ali dispanzerjev.

Misijonarji pri svojem poslanstvu potrebujejo prevozna sredstva, ker je njihovo delo večinoma vezano na območja, ki so precej oddaljena od urbanih in razvitih središč. Z darovi zbranimi v lanski akciji Miva 2012, ki so znašali 325.064,60 €, so pomagali misijonarkam in misijonarjem v sedemnajstih misijonskih postojankah.

Brošura in Plakat


Dodatne informacije o akciji Miva in o Misijonskem središču Slovenije dobite na njihovem sedežu na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani oz. po tel. št. 01/300–59–50 ali po e-pošti na naslovu [email protected].